kalandra fel!

2021.05.21. 10:48

Nyárra visszatér a legtöbb fesztivál Győr-Moson-Sopron megyében – mutatjuk, a biztos „résztvevőket”

Fröccsnapok és Barokk Esküvő, Szent László Napok és Food Truck Show – a tervek szerint nyáron újra megrendezik Győrben az összes hagyományos nagy fesztivált, rendezvényt. Sopronban azon dolgoznak, hogy a Tündérfesztiválon azok is részt vehessenek, akiknek nincs még védettségi igazolványuk, míg Mosonmagyaróváron Flesch Zenei Hetek, EB-terasz vagy éppen Szigetközi Piknik szerepel a kínálatban. Körképet készítettünk.

Gyurina Zsolt

A győri önkormányzattól egyelőre nem kaptunk tájékoztatást a részletes nyári programokról, későbbre ígérték. Az biztos, a belvárosi Király utcában, a Kult Utca vásári forgatagban június 5-én vegyülhetünk el, míg a Széchenyi téri Édes Napok június 4–6-án lesz. Június 14-től 20-ig tart a 16. Magyar Táncfesztivál és 6. Gyermek Táncfesztivál az Apátúr-ház udvarán felállított színpadon és a Széchenyi téren. A Radó-szigeti Food Truck Show június 24–27. között, a Radó-sziget és a Dunakapu tér közötti ifjúsági fesztivál, a 31 – 3 folyó, 1 sziget július 9–10-én szerepel a naptárban.

Pillanatkép a győri Radó-szigetről tavaly nyárról. Fotó: Nagy Gábor

A fröccs szerelmesei a július 16–18-i hétvégét várhatják, ekkor lesz ugyanis a Rotary Fröccsnapok. A Barokk Szerenád és Barokk Esküvő időpontja augusztus 6–8., helyszíne a Zichy-palota és a Dunakapu tér. Megtartják a szombati díszes felvonulást a belváros utcáin, a Barokk Esküvő ceremóniájának helyszíne pedig a Radó-szigeten felállított színpad lesz. A hírek szerint ezenkívül egyaránt kikapcsolódhatunk a június végi Szent László-napokon, illetve az adyvárosi Tópartyn is, vagyis a tervek szerint újra megrendezik a város hagyományos nagy fesztiválját, kivéve a Győrkőcöt.

Tündérfesztivál igazolvánnyal?

Seregély Dóra, a Pro Kultúra marketingvezetője tájékoztatása szerint Sopronban azok a programok biztosak, amelyeket a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházba, illetve júniusig a Soproni Petőfi Színházba hirdettek meg. A többi, így például az augusztus 20-i háromnapos nagy rendezvény a kormányintézkedések függvénye.

A Tündérfesztivál tervezett időpontja június 26–27., de jelen információk szerint csak védettségi igazolvánnyal lesz látogatható. Azt, hogy bekerítik-e az Erzsébet kertet vagy ültetett rendezvény lesz, illetve más megoldást találnak, nem tudják. Elképzelhető, hogy lesznek még családi programok, de ezek sorsa havonta dől el, foglalta össze Seregély Dóra.

A fertőrákosi barlangszínházban egymásnak adják majd a kiváló zenészek, művészek a kilincset hamarosan.

A Szent István-napok egyelőre várnak

Csiszár Péter, a mosonmagyaróvári Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunkat úgy tájékoztatta: június első hetében tartják meg a Flesch Zenei Hetet, amelyen ültetett szabadtéri koncerteken helyi zenekarok lépnek fel. Június 15. és 19. között a Flesch EB-teraszon, a kulturális központ előtti területen lehet szurkolni a magyar válogatottnak.

A Szigetközi Pikniket, ezen belül pedig a Food Truck Show-t július 16–18. között tartják. – Ezek a fesztiválok biztosra vehetők, ami bizonytalan, az a minden évben huszonötezer látogatót vonzó Szent István-napok, amely augusztus 20–21-én lenne, de a jelenlegi rendelkezések értelmében még nem rendezhető meg – nyilatkozta Csiszár Péter.

A Food Truck Show-n tavaly is jókat ehettek a mosonmagyaróváriak és az oda látogatók. Fotó: Huszár Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában