kamion sodorta el

2021.05.27. 06:44

Imre azonnal segített a Mosonmagyaróváron elütött kerékpárosnak

Szerda délelőtt eddig tisztázatlan körülmények között egy nyerges vontató elsodort egy kerékpárost Mosonmagyar­óváron a Kossuth Lajos utcában. A kamion továbbhajtott, Győr térségében állította meg a rendőrség. A sérültet elsőként nagy lélekjelenléttel és profin a jánossomorjai Gáspár Imre látta el, és hívta a mentőket.

Mészely Réka

Az elsődleges információk alapján egy nyerges vontató sodorhatott el egy kerékpárost tegnap a mosonmagyaróvári Kossuth utcában, a Liszt Ferenc utca és a Határsor között. A rendőrség még vizsgálja az eset körülményeit. A kamion nem állt meg a baleset után, elhajtott, így a rend­őrség nagy erőkkel megkezdte a felkutatását. A szemtanúk elmondása alapján beazonosítható volt a nyerges vontató, amit az M1-es autópályán, Győr térségében állítottak meg.

A helyszínen teljes útzár volt érvényben a helyszínelés idejére. Ottjártunkkor már a balesetben megsérült idős férfit elvitte a kórházba a mentőszolgálat, ám sérüléséről árulkodtak a vérfoltok, a szétszóródott csomagok és a hátrahagyott bicikli.

Gáspár Imre hidegvérét megőrizve sietett a sérült kerékpáros segítségére. A baleset nyomait mutatja az életmentő fiatalember. Fotó: Mészely Réka

– Éppen Jánossomorja felé tartottam, amikor arra lettem figyelmes, hogy valaki fekszik az út szélén. Megálltam, úgy láttam, magánál van az idős úr, tudtam vele beszélni. A koponyája sérült, vérzett – avat be Gáspár Imre, aki megőrizve lélekjelenlétét a bácsi segítségére sietett.

– Voltam már ilyen helyzetben – árulta el érdeklődésünkre a fiatalember, aki életmentésben is járatos. Boldogasszonyban (Frauenkirchen) a Sankt Martins termálfürdőben dolgozik, ahol megkapta a megfelelő képzést. Mint mondta, élt már át hasonló helyzetet, amikor egy fürdővendég esett el és sérült meg a koponyája.

Egy idős házaspár is segített a helyszínen, Imre csomagtartójából gyorsan előkerült egy pléd, amit a sérült feje alá tettek, amíg kiérkeztek a mentők, akiket Imre értesített.

Mosonmagyaróváron ez az egyik legbalesetveszélyesebb szakasz, az utóbbi években több biciklis is megsérült ezen az úton. Néhány éve halálos gázolás is történt. Részben megoldás lehet erre a tervezett tehermentesítő útvonal, mely egy több milliárd forintos állami beruházás során épülhetne meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában