PR-cikk

2021.05.11. 19:58

Egyedülálló Zöld Program a Masterplasttól

Munkatársunktól

Elképesztő adat, de a hazai építőiparban éves szinten közel 25 ezer konténernyi olyan vágott, feleslegessé vált polisztirol maradék keletkezik, amely újrahasznosítás nélkül „megy a kukába”. A Masterplast azonban úgy döntött, hogy „Hungarocell Zöld Program” néven egyedülálló kezdeményezést indít a környezet védelme érdekében. Ennek lényege, hogy a Masterplast az általa eladott Hungarocell polisztirol és XPS termékek beépítése során, a szükséges vágások miatt keletkező anyagokat visszagyűjti, s az újrafeldolgozást követően úgynevezett Thermobetont állít elő belőlük.

Mindez nem csak a környezetvédelem szempontjából fontos, hanem az építési hulladékok egyre növekvő lerakási díjai miatt is. A beruházó is komoly összegeket spórolhat meg, ha a vágott Hungarocellt nem a drágán elszállított konténerekbe teszi, hanem részt vesz a Masterplast programjában és a cég által biztosított, 700 forintos egységáron megvásárolható gyűjtőzsákba teszi a feleslegessé vált anyagot.

A programban országszerte egyre több építőanyag kereskedés vesz részt: Masterplast Öko-Pontként működve ők a körforgásos rendszer fontos állomásai. Náluk lehet hozzájutni a Hungarocell polisztirol és XPS anyagokhoz és a maradékok begyűjtéséhez használható zsákokhoz. Ezek 600 literes zsákok, amelyekbe tekintélyes mennyiségű anyag fér. Fontos azonban, hogy csak a teljesen tiszta, Masterplast gyártmányú, ragasztóval nem szennyezett polisztirol és XPS darabok kerülhetnek a zsákba, semmilyen más anyag!

A kijelölt Öko-Pont az átvétel előtt természetesen megvizsgálja, hogy az előírásoknak megfelelő, tiszta Hungarocell került-e a zsákba. Ezután a kivitelezőnek már nem kell vesződnie az ilyen típusú építőipari hulladék elhelyezésével és kezelésével, így ezek költségein is spórolhat. Itt jön aztán a képbe a Masterplast logisztika, amely begyűjti a zsákokat, s azok tartalmát újrafeldolgozásra elszállítja a cég telephelyére.

A Masterplast a begyűjtött Hungarocell darabokat ledarálja, s egy speciális technikával hőszigetelő Thermobetont állít elő. Így tehát nem a szeméttelepen végzi a Hungarocell maradék, hanem olyan termék születik belőle, amely felhasználva, beépítve tovább csökkenti az épületek energiaigényét. A Hungarocell Zöld Programban új „életet” nyerő Thermobeton szigetelő terméket országszerte meg lehet vásárolni a Masterplast márkakereskedőinél.

Schwarcz Bau Bt.

Telefonszám: 36-30-33-47-663

Győr, Mészáros Lőrinc u. 8, 9023

Beledi Nagy Építőanyag kereskedés

+36 20 3205 176

9343 Beled, Rábasor u. 1.

Nemes Dániel E.V.

+36 34 444 269

+36 20 364 2041, +36 20 66 900 32

Kisbér, Kossuth Lajos u. 75, 2870

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában