zöld utakon

2021.04.23. 13:10

Volkswagen elektromos autók a Patent flottájában

Négy teljesen elektromos meghajtású új Volkswagen személygépkocsit helyezett tegnap üzembe a Patent Security vagyonvédelmi cég, hogy egy újabb lépést tegyen a karbonsemlegesség felé.

kisalfold.hu

Fotó: CSAPO BALAZS

A Patent Csoport elkötelezett a fenntartható jövő megteremtésében, a Földet terhelő károsanyag kibocsájtás mérséklésében. Az e-papírt használó irodarendszert már évekkel ezelőtt bevezették minden területi igazgatóságnál. A szelektív hulladékgyűjtés is napi rutin része a vállalat életében, ezzel is az újrahasznosítás és a zöldebb környezet ügye mellet harcolnak. Tavaly a 30 éves Patent Security születésnapja alkalmából 30-30 fa elültetésével ünnepel, melyeket területi igazgatóságain, így Győrben, Mosonmagyaróváron, Sopronban, Pápán és Zalaegerszegen helyeztek el környezet védelmének érdekében.

- A Patentnek fontos, hogy visszaadjon valamit annak a területnek, közösségnek ahonnan származik. Ezért hosszú évtizedek óta támogatjuk Győr sportját, közintézményeit, oktatását, művelődését és egészségügyét. Ennek az értékrendnek a szellemében igyekszünk a környezetünket is élhetőbbé és egészségesebbé tenni. Idén a Föld napja alkalmából négy teljesen elektromos Volkswagen személygépkocsival bővítettük a cégcsoport járműflottáját. Az autók az Audi Hungaria Zrt. telephelyeinek őrzés-védelmi munkáinak elvégzésére lesznek hivatottak. Ezzel egyidőben pedig négy hagyományos dízel üzemanyagfelhasználású autót kivonunk erről a munkaterületről – mondta el lapunknak, a Patent vezérigazgatója.

De ez még csak az első lépése annak, hogy a több mint 100 darabból álló járműflottájukat átalakítsák. Az elektromos autók az Audin belül fogják tölteni, de a további bővítés miatt tervezik a saját elektromos töltőállomás kialakítását a cégcsoport telephelyén. Az új gépkocsikat Schubert Tamás az Audi Létesítményi Őrzés-védelem vezetője vette át Kocsis Róbert vezérigazgatótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában