Mától lehet jegyeket váltani

2021.04.30. 10:21

Szeptemberben újra együtt borozhatunk a VinÓváron

A szakmai program részeként egy borbírálat is lesz, majd megválasztják az egyetem és a város nedűjét.

kisalfold.hu

A tavalyi siker után idén is megrendezik a város nagyszabású boreseményét, a VinÓvárt. Szeptember 25-én elegáns, hangulatos helyszíneken vehetnek részt a borok kedvelői, ahol 24 hazai és határon túli magyar termelő jobbnál jobb borait kóstolhatják meg. A rendezvényt egy zártkörű borbírálat is kíséri, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar tanulói pedig szakmai programon tanulhatnak majd a kulturált borfogyasztásról.

A szervezők korábban hagyományteremtő szándékkal indították a rendezvénysorozatot, és stratégiai partnerséget kötöttek a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karával valamint az Óvári Gazdászok Szövetségével. A szeptemberi rendezvényre mintegy nyolcszáz főt várnak, három helyszínen: az egyetem B, illetve a Phare épület aulájában, valamint a Várkert Kávézóban.

- Az este folyamán 24 kárpát-medencei borászat képviselői mutatják be termékeiket, és találkozhatnak a vendégekkel. A program lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők, ismerősök és barátok közt fogyaszthatják a hazai és határon túli magyar borászatok borait, patinás, kellemes környezetben – mondták el lapunknak a program szervezői Vajas Péter, és Molnár Tamás.

A rendezvényt egy zártkörű borbírálat is kíséri majd, Dr. Mészáros Gabriella borakadémikus irányításával a felújított Vár épületében. Itt díjazzák majd a kategóriagyőzteseket, és többek között megválasztják a város, valamint az egyetem borát is. Emellett ugyancsak egy zártkörű szakmai program várja a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar tanulóit, a fiatalok tudományos előadásokon tanulhatnak a borok készítéséről, és a kulturált borfogyasztásról.

A programot – melyre mától lehet jegyeket váltani a www.vinovar.hu weboldalon – szeretnék ismertté tenni a szervezők az országban, és visszahozni a régi boros rendezvények hangulatát Mosonmagyaróvárra. A program médiapartnere a Kisalföld Napilap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában