otthoni foglalkoztatás

2021.04.16. 11:06

Online Ovi a Szent Orsolyában Sopronban – videó

Online foglalkoztatóvideókkal tartja a kapcsolatot a gyermekekkel és a szülőkkel a soproni Szent Orsolya Óvoda. A videókat az óvónők készítik.

Etzl Edgár

A járvány miatti óvodai bezárások alatt a Szent Orsolya Óvoda pedagógusai már a kezdetektől havonta online összeállítást készítettek, amiben különböző ötleteket nyújtottak a szülőknek, hogyan is töltsék el hasznosan mindennapjaikat otthon a kisgyermekekkel. Az óvónők most sem ülnek tétlenül, a nevelési tervnek megfelelő témájú online videókat tesznek közzé, ezzel segítik a szülőket.

– A súlyosbodó járvány miatt március 8-tól ismét zárni kellett, ez pedig újra hatalmas nehézség elé állította a családokat, ezért úgy döntöttünk, 30–40 perces foglalkoztatóvideókat készítünk, melyek az óvodai nevelés minden területét felölelik – mondta Locsmándi Zsófia, az öt éve a Szent Orsolya-iskola kötelékébe tartozó lővereki intézmény óvodavezetője.

– Kolléganőim lelkesedéssel fogadták az ötletet. Egy-egy tematika mentén állítottuk össze a heti anyagot. A napi témák is egymásra épültek, így a hét végére az adott témát komplex módon körbejárhattuk. A videók szerkesztését óvónőnk, Milkovics Veronika vállalta – mondta az intézményvezető.

A kezdeményezés az Online Ovi nevet kapta. Nagy hangsúlyt fektettek a március 15-i nemzeti ünnepre és az éltető vízzel kapcsolatos témahétre. Egyházi óvoda lévén készültek a húsvéti ünnepkör bemutatására is. – Még a közeli Szent Margit-templomban is forgattunk – mondta Locsmándi Zsófia.

A Szent Orsolya-iskola honlapjára eddig huszonkét Online Ovi-videót töltöttek fel. Az óvónők ottjártunkkor is éppen forgattak az oviban: a közlekedéssel kapcsolatos témához a Helikoffer című gyermekdalra zenés tornát, egy másik helyiségben pedig bábműsort vettek fel, amihez közösen énekeltek és gitároztak. Locsmándi Zsófia hozzátette, addig folytatják a videók készítését, amíg a pandémia miatti zárás tart. – Bár mindenki nehéz időszakot él meg, örülünk, hogy emiatt jobban megismerhettük egymást, igazi műhelymunka alakult ki – fogalmazott. A foglalkoztatóvideók a sztorsolya.hu weboldalon, az „óvoda” menüpontban tekinthetőek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában