adni jó

2021.04.20. 08:11

Hálacsomagok az édesanyáktól a Petz-kórházba Győrbe

Vidám gyerekrajzokkal és üzenetekkel színesített hálacsomagok érkeztek hétfőn a Petz-kórházba, a Covid-osztályokon helytálló dolgozóknak.

Dániel Viktória

Két autót is megtöltött az adomány. Képünkön Grigore-Farkas Kata, Zajovicsné Vizer Bernadett és Varga-Japport Enikő.

Fotó: Nagy Gábor

Győrben is él a kezdeményezés, amelyben önzetlen magánemberek hálacsomagot készítenek a kórházi dolgozóknak.

Két autót is megtöltött az adomány. Képünkön Grigore-Farkas Kata, Zajovicsné Vizer Bernadett és Varga-Japport Enikő.
Fotó: Nagy Gábor

– Az eredeti ötlet Harmath Eszternek köszönhető. Láttam, hogy országszerte sokan csatlakoztak ehhez, de Győrből és környékéről kevés résztvevőt láttam – mondta el Grigore-Farkas Kata, aki a győri akciót kezdeményezte. Azóta több édesanya és helyi baba-mama klub is csatlakozott.

Az első gyűjtés eredményeként kétautónyi adományt adtak át, Grigore-Farkas Katának Varga-Japport Enikő segített, aki munkahelyén népszerűsítette a kezdeményezést és az ő felajánlásaikat hozta el. A hálacsomagokat Zajovicsné Vizer Bernadett, a Petz-kórház alkalmazottja vette át.

A felajánlásokat a kórházban működő 22 Covid-osztály dolgozói közt osztják szét.

– Mivel élelmiszer-biztonsági okokból csak bolti termékeket hozhattunk, igyekeztünk gyerekrajzokkal és kis üzenetekkel személyesebbé tenni az adományokat. Szeretnénk, ha a gyűjtés folyamatos lenne. Emellett már a helyi mentőszolgálattal is egyeztettem, hamarosan nekik is szeretnénk vinni hálacsomagokat – emelte ki Grigore-Farkas Kata.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában