megmozdult a föld alattunk

2021.04.20. 06:28

4,3-as erősségű földrengés volt Ausztriában, Bécsújhely térségében

Erős földrengés volt keddre virradó éjszaka az alsó-ausztriai Bécsújhely (Wiener Neustadt) néhány övezetében, a Bécsi-medence déli peremén, a magyar országhatártól mintegy 25 kilométerre.

kisalfold.hu/MTI

Az ELKH Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint április 20-án helyi idő szerint 00:57-kor 7 km-es mélységben földrengés keletkezett Ausztriában, Wiener Neustadt közelében, a magyar országhatártól megközelítőleg 25 km-re. A földmozgás mérete 4,3 volt a Richter-féle skálán. A földrengést Magyarország területén is érezte a lakosság.

Fotó: http://geofon.gfz-potsdam.de/eqinfo/event.php?from=rss&id=gfz2021hrbt

Korábban – AZ MTI beszámolója szerint erős földrengés volt keddre virradó éjszaka az alsó-ausztriai Bécsújhely (Wiener Neustadt) néhány övezetében, a Bécsi-medence déli peremén, a magyar országhatártól mintegy 25 kilométerre. Az APA osztrák hírügynökség beszámolójában azt írta, hogy a helyi meteorológiai és földtani szolgálat szerint 0 óra 57 perckor 4,3-as erősségű földrengést mértek. Egyelőre épületekben keletkezett károkról nem érkeztek jelentések. A földmozgás tapasztalható volt az osztrák fővárosban, Bécsben, valamint az alsó-Ausztriai Sankt Pöltenben.

Süle Bálint, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a hét kilométeres mélységben keletkezett, 4,3-as magnitúdójú földrengést Magyarországon is érezni lehetett.

Legutóbb március 30-án jeleztek földrengést a téeségből

https://www.kisalfold.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/megmozdult-a-fold-wiener-neustadtnal-sopronban-is-erezni-lehetett-10810783/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában