szemétszállítás

2021.04.15. 07:58

A sérült kukát nem ürítik ki a szolgáltató Sopronban és környékén

Az STKH közleményében értesíti a lakosságot, hogy a sérült és törött kukák ürítése elmaradhat, mivel balesetveszélyessé válhatnak.

Papp Fanni

20191105 Székesfehérvár Szeméttároló, kuka, kommunális szemét, hulladék. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Illusztráció/MWarchív

A mindennapos használat mellett természetes, hogy előbb-utóbb kisebb repedések jelennek meg az edényeken, ezzel addig nincs is gond, amíg nem teszik fizikailag lehetetlenné az ürítésüket. A főproblémát azok a szeméttároló edények okozzák, amiknek kettétört a fedelük, leszakadt a peremük, esetleg nagyobb lyuk tátong az oldalukon vagy megolvadtak. A közszolgáltató tapasztalatai szerint sokan megpróbálják otthon, saját kezűleg kijavítani a sérült kukákat. Bár elsőre sikeresnek tűnhet a művelet, azonban megváltozhat az edény súlypontja vagy a rögzítése, ami később lehetetlenné teheti a gépi ürítést.

A közleményben felhívják a figyelmet, hogy a lehető legkevesebb ürítés maradjon el, célszerű azonnal felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálati irodával. Az elérhetőségeket megtalálják a kukára ragasztott matricán is, és ott jelezhetik a javítási vagy csereszándékukat. A bejelentés után díjmentesen szállítják el a sérült szeméttárolókat, de telefonos elérhetőség szükséges hozzá, hogy a közszolgáltató fel tudja venni a kapcsolatot és jelezze, mikor lenne esedékes az elszállítás.

Az STKH lehetőséget biztosít Sopron vonzáskörzetében a Harkai úti raktárépületükben a lakosságnak új vagy használt hulladékedények vásárlására, bérlésére. Míg az új kukákra négy év garanciát vállalnak, addig a használtakra csupán egyet. A bérlés esetében, attól függően, hogy mekkora kapacitásra van szükség, változhat a havidíja, de egy átlagos 120 literes kuka esetében 365 forint havonta. Az igényeket telefonon, e-mailben vagy postai úton lehet jelezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában