Várják a kincseket

2021.03.08. 14:41

Összegyűjtik a múlt emlékeit Osliban

A község múltjának tárgyi, írásos és fényképen őrzött emlékeit szeretnék megmenteni Osliban. Kérik a helyieket, aki rendelkezik a régmúlt időkből „értékekkel és kincsekkel”, jelezze. Az anyagot a falu néprajzi gyűjteményében helyezik el.

kisalfold.hu

A helyi néprajzi gyűjteményt gyarapítaná az osli önkormányzat. A cél érdekében felhívással fordultak a falubeliekhez, illetve az elszármazottakhoz.

Azok jelentkezését várják, akik rendelkeznek a településről régi fényképekkel, a régmúlt mindennapjaihoz kapcsolódó használati tárgyakkal, gazdasági felszerelésekkel, ruhákkal. Írásos emlékekkel, feljegyzésekkel, emlékiratokkal, hivatalos levelekkel, szerződésekkel, egyéb, Oslira vonatkozó dokumentumokkal. A helyi nevezetességeket, épületeket, családokat szeretnék bemutatni és a múlt értékeit megmenteni a gyűjtőmunka segítségével.

„Mentsük meg közösen a múlt értékeit!” – szól a felhívás.

Aki bármilyen régiséggel hozzá tud járulni a gyűjtéshez, keresse meg a szervezőket.

A képeket és tárgyakat leadhatják a polgármesteri hivatalban, illetve a veszélyhelyzet elmúltával szívesen házhoz is mennek a felajánlásokért. A részletekről érdeklődni Fodor József polgármesternél, valamint Völcsi-Mátics Viktória kultúrművelődési asszisztensnél lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában