Pannon-Víz

2021.03.22. 11:07

Győrben több helyen csöveket cserélnek, javítanak

Városszerte dolgoznak a Pannon-Víz zrt. emberei közműfelújításokon, de akad, ahol hibát kell elhárítani.

kisalfold.hu

Lipovics Jánostól, a Pannon-Víz zrt. győri üzemmérnökségének vezetőjétől megtudtuk, hogy az Árpád úton hetven méter szennyvízcsatorna cseréje a feladat. A forgalmas belvárosi utca alatt, a Lukács Sándor utcai csomópontnál február közepén ötméteres mélységben végleg elzáródott a szennyvízcsatorna. Ezt útfelbontással azonnal orvosolniuk kellett. Ekkor látszott igazán, hogy a régi betoncsatorna igen gyenge állapotú, így a csere mellett döntöttek.

Nemsokára egészen a Teleki utcáig rendben lesz a csatorna, hiszen a parkolóház előtti kétirányú útszakasz alatt néhány éve már béleléssel felújították. A belvárosban szokásos, 4–5 méteres mélységben húzódik a vezeték, odalent szigorúan dúckeretek védelmében dolgoznak a munkások. Az új kőagyag csövek a múlt héten érkeztek meg közvetlenül a németországi gyárból.

A Szabadsajtó utcában szintén nekiláttak a csatornacserének. A kamerás vizsgálat szerint csak néhány méteres szakaszt kell cserélniük az utca középső szakaszán, a Kis Baross út és a Széchenyi tér közt. Ha kész, az egész szakaszt egységesen kibélelik a jól bevált módszerrel.

Nádorvárosban, a Vasvári Pál utca elején jelentős forgalmi előkészítés után megszüntetnek egy 100 mm-es átmérőjű ivóvízvezetéket. A régi vízvezeték a nagy forgalmú úttest alatt hibásodott meg. Új épül majd helyette, de már nem az út alatt. Maga a szerelés néhány óra alatt meglesz, utána a lehető leggyorsabban helyreállítják.

A Gyárvárosban, a Nagysándor József utcában a 16-os számú társasházban egy makacs csatornadugulást nem tudtak megszüntetni a szakemberek, egyre szűkült a keresztmetszet, viszont friss homokot és kavicsot hozott magával az öblítővíz. Ez sajnos egyértelmű jele a csatornavezeték sérülésének. Itt is útfelbontásra volt szükség. A rendkívül sok keresztező közművezeték jelentősen nehezítette a munkát, de rövidesen készen lesznek vele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában