Győr750 kvíz

2021.02.22. 06:26

Győr 750 kvíz – Ismeri a győri hidakat? Tesztelje tudását!

Győr nem csak a folyók, a hidak városa is. Folyók, közutak, vasutak felett ívelnek át, dacolva jeges árral és háborúkkal, mind erősebben születtek újjá.

kisalfold.hu

Kvízünk képeiért köszönet a szerzőknek, tulajdonosoknak: Fortepan/Chuckyeager tumblr; Régi Győr; Kisalföld fotóarchívum; Kreiz Ákos; Németh Vilmos; Warwarovszky Lucia.

A kisalfold.hu-n minden hétfőn Győrhöz kapcsolódó kvízjátékot talál, mellyel próbára teheti tudását a városról. A 750 évet felölelő, egész éves kvízjáték fontos eseményeket, helytörténeti értékeket vesz sorra, történelmi tudásra és lokálpatrióta ismeretekre épít.

1.
Hány híd állt Győrben 1970-ben?
2.
Melyik mai híd helyén állt a város első, rómaiak által épített fahídja?
3.
Győrben felavatják a világ akkori leghosszabb hegesztett rácsos acélhídját, a később lerobbantott és újjáépített Petőfi hidat. Melyik évben járunk?
4.
1893-tól híd állt Szigetben a Rát Mátyás térnél. A Rábcát visszaterelték, így 1908-ban feleslegessé vált. Mi lett a sorsa?
5.
Maradt-e valami az egykori Eszperantó utcai repülőhídból?
6.
Két bátor győri közbelépésének köszönhetően egyetlen híd úszta meg a második világháborúban a robbantást. Melyik ez a híd?
7.
Hol lesz a tervek szerint Győr legújabb hídja?
8.
A Jedlik híd a nevét lapunk és a győri önkormányzat közös pályázatán kapta 2010-ben. Melyik elnevezés volt a másik két dobogós?
9.
Győr leghosszabb hídja 395 méter. Melyik ez a híd?
10.
Hol állt az első Mosoni-Duna felett átívelő híd?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában