Ingyenes szakmai oktatófilmek a videózás kedvelőinek

2021.02.09. 13:13

A mosonmagyaróvári videográfus álma egy új közösség létrehozása

Olvasóink jól ismerhetik a mosonmagyaróvári Pauker Bence videográfust, aki a koronavírus első hulláma alatt a megyei rendőr-főkapitányság felkérésére imázsfilmet készített a veszélyhelyzetről. Bence szabadidejében vlogol, az álma pedig egy új közösség létrehozása.

Ollári Gergely

– Nem hiányozhat az életemből a reklám- és imázsfilmek készítése, de emellett úgy döntöttem, hogy vlogot indítok, amelyen keresztül oktatóvideókhoz juthatnak hozzá a filmkészítés iránt érdeklődők. A célom az, hogy létrejöjjön egy közösség – kezdte a beszélgetést Pauker Bence.

Az oktatóvideókat bárki megtekintheti

A videográfus célja tehát egy közösség létrehozása, amelynek tagjai szakmai segítséget nyújthatnak egymásnak.

Az oktatóvideók is ezzel a céllal születtek. Mind különböző hosszúságú, és bárki megtekintheti őket ingyenesen a világhálón.

A mosonmagyaróvári fiatal, Pauker Bence célja egy közösség létrehozása.

– A nyugati trendek alapján döntöttem úgy, hogy mindenki számára elérhetővé teszem ezeket a videókat. Örömmel adom tovább a szakmai tudást. Egyre több megkeresés érkezik hozzám az ország különböző részeiről videográfusoktól és a szakma iránt érdeklődőktől. Ez rendkívül inspirálóan hat rám és a munkámat is nagyban befolyásolja, hiszen így – pozitív értelemben – „folyamatos nyomás alatt vagyok”. Arra ösztönöznek, hogy dolgozzak – fogalmazott Pauker Bence.

Utómunka és coloring

Bence oktatóvideóiból főképp a filmes utómunka és a coloring – a felvétel szín- és fényparamétereinek finomhangolása – területén tanulhat el technikákat a néző. Emellett egy, a hollywoodi filmipar által is használt szoftver kezelését ismerteti meg, amelyről magyar nyelven jelenleg nagyon kevés oktatóanyag áll rendelkezésre.

A videográfusok segíthetik egymást

– A közösség tagjaival való munka révén érdekes projektek születhetnek a városban, de akár a megyében is. Hiszem, hogy fel lehet építeni egy közösséget, amelynek tagjai szimbiózisban dolgozhatnak együtt. Emellett talán a legfontosabb szempont az, hogy ezek a videográfusok szakmai­lag óriási tudást halmozhatnak fel, és segíthetik egymást a különböző szakterületeken – fogalmazott a mosonmagyaróvári fiatalember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában