Győri strand

2021.01.27. 07:52

Megkezdték Győrben a vízi élménypark építését – látványterv, térkép

68 fát vágnak ki, helyükre újonnan mintegy 110 lombos fát ültetnek.

kisalfold.hu

Elkezdődött a munka a győri fürdő területén, ahol a Modern Városok Program keretében épül meg a Győri Vízi Élménypark és megtörténik a meglévő fürdőlétesítmény bővítése is. Az előkészítő munkák már zajlanak, s hamarosan az új létesítmény alapköve is a helyére kerülhet. A kivitelezés miatt azonban néhány változásra is számítaniuk kell a környéken közlekedőknek.

A jövő héttől a teljes építési terület körbekerítése megtörténik, ami azt is jelenti, hogy a napokban lezárják a Radó-szigetről érkező kis hidat, a Jedlik-híd alatti területet (itt sem lehet majd átközlekedni az alsó sétányra), a Rába Quelle épülete mögötti sétányt a Quelle épület vonalában, így nem lehet a Cziráky kapu felé sem közlekedni. A parkoló egy kis része egy ideig még használható lesz, de a parkoló és a fürdő közötti töltésen sem lehet közlekedni, csak a Pannon-Víz Zrt. épületét lehet megközelíteni.

A kivitelezési munkák miatt a területen található 136 fából 68 darabot kivágnak, amelyek helyett újonnan mintegy 110 lombos fát ültetnek majd, vagyis nem csak a kivágott mennyiség pótlása történik meg, hanem bővítik is a zöld területet. Nem csak a fürdőben, de a parkoló területén is sok lesz a zöldfelület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában