Somló

2020.12.01. 09:34

Online koccintottak a somlói borlovagok

A Somló és környéke Borút Egyesület Bor- és Pálinkalovagrend novemberben elnökségi ülést tartott, amelynek legfőbb napirendi pontja a szervezet idei rendezvényprogramjának illetve szervezeti és működési szabályzatának (SZMSZ) elfogadása volt.

kisalfold.hu

A somlói borlovagrend elnöksége - archív

Az őszi és téli időszakban sokszínű rendezvényekkel a Somló környékén jelen lévő borlovagok idén kényszerű pihenőre vonultak: a járvány miatt közösségi rendezvényeik, a somlói bort és pálinkát népszerűsítő eseményeik elmaradnak. A Végh Gusztáv győri főkonzul vezetésével a győri borrendezvényeken is folyamatos karitatív tevékenységet végző borlovagrend gyirmóti illetőségű vezetője, Horváth Ferenc kancellár úgy fogalmazott: „tettre készek vagyunk és készen állunk, de a járványügyi szabályokat szigorúan tiszteletben tartjuk”. Olyannyira, hogy új SzMSz-ükről döntő elnökségi ülésüket is online meeting formájában voltak kénytelenek megtartani. A szervezet vezetői tisztségviselői valamennyien konkrét feladatokért felelnek a jövőben és tartoznak beszámolni erről az elnökségnek és a tagságnak.

A somlói borlovagrend elnöksége – archív

Simon János, a borlovagrend nagymestere elmondta, hogy a közösségi munkájukban eddig is aktív tagok a somlói bort népszerűsítő tevékenységét a jövőben rendezvények egész sorával kívánják erősíteni, így felkészülnek a járvány utáni időszakra, rendezvénynaptárukat folyamatosan aktualizálják. Amíg pedig nem lehet találkozni, marad kényszerűségből az online koccintás, ami a lovagrend működését meghatározó elnökségi ülés után sem maradt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában