Jóakarat Hídja

2020.11.06. 07:39

Ikreik érkezése után kilátástalan helyzetbe került a győri család

Egy győri párnak október végén hármas ikrei születtek. A páratlan eseményt még a szüléskor tragédia árnyékolta be: az egyik baba sajnos életét vesztette. Az édesanya a vírushelyzet miatti előírások miatt háromóránként látogatja gyermekeit, miközben a család kilátástalan anyagi helyzetbe került. A Kisalföld, a Jóakarat hídja jótékony célú alapítványunk eszközeivel a család segítségére sietett.

kisalfold.hu

Puskás Zsanett és Buszlai Tamásháromoránként, a nap huszonnégy órájában, éjjel-nappal megteszik az utat az otthonuk és a kórház között.

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

Puskás Zsanett és Buszlai Tamás ez év februárjában ismerkedtek meg, és rövidesen össze is költöztek egy győri albérleti lakásba, majd csakhamar kiderült, hogy gyermekáldás elé néznek. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy három apró szív ver az anyai szív alatt.

– Hetente jártunk ultrahangra és NST-vizsgálatokra. Körülbelül a terhesség huszonharmadik hetében kiderült, hogy az egyik gyermek szívbillentyűi egy szintben álltak – magyarázta az édesanya. – Ott nekünk azt mondták, ez nem egyedi rendellenesség, más babáknál is előfordulhat hasonló.

Bernadett, Laura és Gvendolin

Puskás Zsanett október 22-én átesett az utolsó vizsgálatokon, amely során nála mindent rendben találtak. Hajnalban megindult a szülés, az anyát a mentők a győri kórházba szállították. Egy óra múlva császármetszéssel megszületett Bernadett, Laura és Gvendolin. A szülés sajnos tragédiába torkollt, ugyanis Bernadett a beavatkozás során életét vesztette. Az orvosok közel fél óráig küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteni.

Puskás Zsanett és Buszlai Tamásháromoránként, a nap huszonnégy órájában, éjjel-nappal megteszik az utat az otthonuk és a kórház között.
Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

 

A vírushelyzet miatt az anya naponta, háromóránként kénytelen bejárni a kórházba, hogy táplálhassa, gondozhassa a kicsiket.

– Laura és Gvendolin azonnal inkubátorba kerültek és szerencsére egészségesek, szépen gyarapodnak – mondta az édesanya. – Ha minden jól megy, egy hónap múlva valamennyien hazamehetünk. Nagyon nehezen fogadtam el, egy darabig fel sem fogtam igazán, hogy a hármas ikrek közül egyikük nincs többé. Napi többszöri látogatásaim során rengeteg segítséget kapok, mégpedig éppen a piciktől. Nemcsak a testvérüket látom bennük, de azt is, ahogyan küzdenek, erősödnek. Példát mutatnak, hogy nekünk, a szüleiknek is így kell megerősödnünk, így kell küzdenünk.

Háromóránként útra kelnek

A vírushelyzet miatt az anya naponta, háromóránként kénytelen bejárni a kórházba, hogy táplálhassa, gondozhassa a kicsiket. Az apa a szülészetre a kórházi előírások miatt nem kísérheti el.

– A lányok ma kéthetesek és nagyon boldogok vagyunk, hogy jól vannak – mondta az édesapa. – Mindeközben a szülés, Bernadett temetése, az albérlet esedékes költségei, a meghibásodott gépkocsink szervizköltségei együtt elviselhetetlenül nagy terhet raktak ránk. A folyamatos kórházlátogatás miatt a munkaviszonyomat is szüneteltetnem kell.

Olvasóink ismét segítettek

Mivel Puskás Zsanett abdai származású, a család szorult helyzetét Szabó Zsolt, Abda polgármestere jelezte szerkesztőségünknek. A Kisalföld nem késlekedett, így az olvasóink adományaiból alapított „Jóakarat hídja” azonnal Buszlaiék segítségére siethetett. A Kisalföld november 4-én kétszázezer forint egyszeri támogatásban részesítette a családot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában