bor

2020.10.11. 07:52

Sétáló kóstoló a legfinomabb borokkal Mosonmagyaróváron

A borok kedvelői tizenkét hazai borászat jobbnál-jobb nedűit kóstolhatták meg.

Ollári Gergely

Fotós: NAGYGABOR

Nagyszabású boreseményt tartottak pénteken Mosonmagyaróváron a VinÓvár Kft. rendezésében. Az est folyamán elegáns, hangulatos helyszíneken vehettek részt a borok kedvelői, ahol tizenkét hazai borászat jobbnál jobb nedűit kóstolhatták meg kellemes zene kíséretében. Az esemény médiapartnere a Kisalföld volt.

A szervezők nemrég hagyományteremtő szándékkal gasztronómiai rendezvénysorozatot indítottak, ennek egyik állomása volt az Őszi Vin-Óvár, melyet pénteken három helyszínen, az egyetemen, a Lucsony Pince és Borpatikában, valamint a Várkert kávézóban tartottak. A központi helyszínen a Kühne Fúvószenekar koncerttel köszöntötte a vendégeket, majd a megnyitó után Kiss Miklós evangélikus esperes áldotta meg a borokat és a program résztvevőit.

 

Együttműködés az Egyetemmel

A szervezők stratégiai partnerséget kötöttek a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karával és az Óvári Gazdászok Szövetségével. A program szakmaiságát az egyetemmel való együttműködés határozta meg.

– A hallgatóink tanulnak a borokról, a borfogyasztásról. Könnyű volt őket bevonni a közös munkába, a tanulók segítettek nekünk a programok lebonyolításában és rendezésében. Volt egy előrendezvény is tanulóinknak, ahol egy borakadémikus előadásán vehettek részt. Célunk, hogy jövőre is számos tudományos előadáson tanuljanak majd a kulturált borfogyasztásról –mondta el az eseményen lapunknak dr. Szalka Éva, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának dékánja.

Kellemes gitár és jazz élő zene

A három helyszínre 12 kiváló borászat hozta el termékeit, a vendégek pedig 48 megkóstolható bor közül válogathattak. A kötetlen beszélgetés közben a hangulatot kellemes élő zene tette még színvonalasabbá, a legfinomabb nedűk kóstolása közben pedig borkorcsolyák és helyben sütött friss pékáruk várták azokat, akik megéheztek.

– Kellemes környezetben kulturált programot szerettünk volna, ahol az emberek ismerősök, barátok közt fogyaszthatják az ország különböző bo-

rait. Boldog vagyok, hogy meg tudtuk győzni a Széchenyi-egyetemet a program céljáról, és hogy velük együtt ez egy szakmai rendezvény lett. Szeretnénk az országban ismertté tenni a programsorozatot, ami visszahozza a régi boros rendezvények hangulatát városunkba – mondta el Vajas Péter főszervező.

Tavasszal kétnapos rendezvényt szerveznek

Az eseményen részt vett Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője és dr. Iváncsics János alpolgármester is. Az őszi rendezvény csak az első állomása volt a kibővített VinÓvár-sorozatnak, a tervek szerint tavasszal kétnapos rendezvényt tartanak, melyen lesz borbírálat, valamint megválasztják az egyetem és a város borát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában