Sportparkot is kapott a falu

2020.08.21. 21:52

Már csónakázni is lehet a nagybajcsi Nagy-tavon – fotók

Nagybajcson a játszótér melletti területen, péntek délután adták át azt a kültéri fitneszparkot, amelyre a település közel 10 millió forintot nyert el a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében, valamint azokat a vízi eszközöket, amiket a megújult Nagy-tavon használhatnak a falu lakói és az oda látogatók.

kisalfold.hu

2020.08.21.Sportpark tads majd megjtott Nagy-t projekt hivatalos tadsa.Nagybajcs.Fot:Huszr Gbor,Kisalfld

Forrás: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

A „B” típusú sportparkot, 81 négyzetméteren alakították ki, amelyre húzódzkodásra, has- és hátizom-erősítésre és fekvőtámasz-gyakorlatokra, lépcsőzésre, létramászásra és függeszkedésre alkalmas eszközt telepítettek.

Az ünnepélyes átadón Teilinger Imre, Nagybajcs polgármestere elmondta, hogy két projekt befejezését is ünnepelheti a falu. A sportpark mellett elkészült a Nagy-tó rekonstrukciója is.Ez utóbbi – több mint ötvenmillió forintos – fejlesztés keretében medertisztítást végeztek, vízibicikliket, kenukat és horgászcsónakokat vásároltak.

„Az elmúlt években a lakóparkba sok fiatal, gyermekes család költözött, ami nagy öröm számunkra. Azon dolgozunk, hogy kellemes környezetet alakítsunk ki” – mondta a polgármester. Az ünnepségen jelen volt Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő is, aki a helyszínen jelentette be, hogy település a Magyar Falu Programban, ötmillió forintot nyert el egy újabb játszótér kialakítására.

„Abban a speciális helyzetben vagyok, hogy Győr város országgyűlési képviselőjeként még három település – Kisbajcs, Nagybajcs és Vének – tartozik hozzám. Mindent megteszek azért, hogy Győr és térsége minél több pályázatot nyerjen el és tovább fejlődjön. Ha visszatekintünk az elmúlt évekre, nem lehet okunk panaszra” – mondta Simon Róbert Balázs.

A sportpark átadását követően a nagybajcsiak egy futóversenyen mérkőztek meg egymással, a cél a megújult Nagy-tó volt, ahol a gyerekek lelkesen vették birtokba a kenukat, csónakokat és vízibicikliket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában