Az év végének egyik nagy eredménye

2023.01.18. 09:20

Tíz és fél dal a korongon - Hegedűs Bori és Tempfli Erik első közös nagylemezzel jelentkezett

Tavaly év végén debütált közös nagylemezzel Hegedűs Bori párjával, Tempfli Erikkel. A fiatal mosonmagyaróvári énekesnő sikeres évet tudhat maga mögött.

Mészely Réka

Hegedűs Bori és Tempfli Erik a budapesti lemezbemutató után hamarosan Mosonmagyaróvárra is elhoznák az új dalokat.

Facebook-oldalán tett közzé egy összefoglalót a mögöttünk álló évről Hegedűs Bori, aki fiatal kora ellenére nagyon szép sikereket ért el 2022-ben is. Az év végének egyik nagy eredménye az első nagylemeze, mely párjával, Tempfli Erikkel közös alkotás. 

Két év termése 

– Már két éve tervezzük és készítjük elő, hogy legyen nekünk egy nagylemezünk, összegyűjtve azokat a dalokat, amiket ez a két év megszült és megkívánt, változó témákban. 10 és fél dal került rá, hivatalosan 11. A lemez címe is ,,10 és fél” – kezdi beszélgetésünket Bori. 

Szerzőtársak 

– Erik a zeneszerző, én pedig a dalszövegíró. Erik emellett billentyűzik, zongorázik, én pedig énekelek. Pár napja mondta egy jóbarátunk, hogy ma már nincs olyan, hogy szerzőpáros, évekkel ezelőttről sok legendásat fel tudnánk sorolni. Mi megtaláltuk egymást, és bevált a „szerzőtársság” – folytatja mosolyogva a fiatal énekesnő. 
Bori és Erik fő munkatársa jóbarátként, alkotópartnerként Kontor Tamás volt. Minden dalhoz hozzáadta az ötleteit, lelkét, tudását, főleg hangszerelési kérdésekben. De színes a névsor, a lemezen szerepel a többek között Veres Mónika Nika, Fekete-Kovács Kornél, Müller Péter Sziámi, Lengyel Johanna, Szabó Ádám és még sok közreműködő zenész barátjuk. 

 

Közös út 

– Hogy Erikkel együtt dolgozhatok, szerintem nem egy lehetőség, inkább áldás. Ez egy közös út. Nekünk teljesen magától értetődő, hogy létrehoztunk valami közöset, egymást tettük alkotóvá. Legalábbis engem Erik biztosan. Erikben rengeteg érzés van, rengeteg zene, bennem rengeteg gondolat, és muszáj egymást biztatva ezeket előhívni egymásból, mert lehet, hogy valamelyik igazán értékes lesz – fejtette ki Bori, aki arról is beszámolt, hogy a korongon szereplő dalok koncepcionálisan íródtak a lemez tematikájához, ezért készült el ilyen lassan. 

A budapesti lemezbemutató után szeretnék Bori szülővárosába, Mosonmagyaróvárra is elhozni a dalokat, melyek közül néhány már videoklipben is meghallgatható. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában