Árverés után

2023.01.24. 09:28

A sors kegyetlensége - Milliós örökséghez juthat Szilágyi István fia

Sz. Péter 2020 májusában különös kegyetlenséggel ölte meg édesapját. A bank 36 millió forintért adta el Szilágyi István özvegyének házát. Akár milliókat is kaphat Szilágyi István börtön ülő fia - állítja a szakértő.

kisalfold.hu

Szilágyi István 1998-tól a Győri Nemzeti Színház tagja volt 2016-ban történt nyugdíjazásáig.

Tavaly november végén ítélték életfogytiglani szabadságvesztésre a színész fiát, aki a börtönbüntetéstől függetlenül is örököse annak a háznak, amelyben a tragédia történt. Az ingatlan, amelyre 30 millió forintos hitelt vettek fel, a színész özvegyének nevén volt. Az árverésen 27 millió forintról indult a licit, végül a bank 36 milliós vételárért adta el a házat – írja a Bors. 

A lap a Ripost által megkérdezett szakembert idézte, amely alapján az árverés összegének fennmaradó része az örököst illeti. Tran Dániel ügyvéd hozzátette, hogy „ugyanakkor ki kell még fizetni az eljárás során felmerülő költségeket, és ha az érintett ingatlanon volt mondjuk közüzemi hátralék, de a többit át kell adni a jogosultnak”.

Az elítéltek a kapcsolattartójukon keresztül kaphatnak pénzt. Ezt a fogvatartott a büntetés-végrehajtási intézet által biztosított kiétkezés során felhasználhatja például szükségleti cikk vásárlására, telefonálásra, büntetés-végrehajtási intézeti tartozás rendezésére – tette hozzá a lap. Bővebb részleteket ide kattintva olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában