Hatalmas buli lesz

2022.05.16. 20:06

Háromszoros világbajnok darts-legendával, Michael van Gerwennel méri össze tudását Freddie

Egy élő legenda, Phil Taylor, valamint jelenlegi klasszisok, Michael van Gerwen és Gerwyn Price gondoskodnak arról, hogy a keddi Hungarian Darts Show egy "óriási buli" legyen.

MTI

Forrás: MW archív

A budapesti MVM Dome-ban sorra kerülő eseményt felvezető hétfői sajtótájékoztatón a 16-szoros világbajnok angol Taylor elmondta, nagyon jó látni, hogy Magyarországon is rohamos tempóban fejlődik a sportág.

"Úgy bánnak velünk, mint a királyokkal, fantasztikus érzés, boldog vagyok, hogy tovább népszerűsíthetjük a sportágat" - fogalmazott a 61 éves Taylor, aki a 2018-as világbajnokság elveszített fináléját követően fejezte be profi karrierjét.

Korábbi nagy riválisa, a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen hangsúlyozta: a holnapi nap egy óriási buli lesz, egy hatalmas show keretében szeretnék szórakoztatni a közönséget. 

"Nem fogják megbánni, fantasztikus esténk lesz. Persze, egyvalami nem változik, én mindig nyerni akarok" - mondta a 33 éves holland.

A show-n a jelen és a közelmúlt világsztárjai küzdenek majd egymással és magyar sportolókkal, hírességekkel. Többek között Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is táblához áll.

"Amikor néhány éve elkezdtem nézni a dartsot, volt egy legendás játékos, a legtöbb magyar kedvence, illetve egy feltörekvő titán. Elképesztő érzés, hogy most itt ülnek mellettem" - fogalmazott a klasszis pólós, aki a 2021-es világbajnok walesi Gerwyn Price-szal találkozik majd.
"Alapvetően az volt ezzel az elképzelésünk, hogy két olyan ember kerül egymással szemben, aki korábban labdás sportágban bizonyított. Szeretnénk együtt ezt a bulldog dolgot tovább vinni" - mondta az MTI-nek Kiss, akinek ellenfele korábban rögbijátékos volt.

Kiss Gergelyen kívül táblához lép Torghelle Sándor, volt válogatott futballista, ellenfele a másik holland legenda, Raymond van Barneveld lesz, Taylorral Gianni Annoni, Van Gerwennel az énekes Freddie játszik.

Az esemény hangja a darts ugyancsak ismert figurája, Russ Bray lesz, aki a sajtóeseményen külön kérésre egy "180-as" üvöltést is bemutatott.

Takács Péter, a Darts Event Kft. ügyvezetője, az esemény főszervezője elmondta, a darts ünnepére készülnek.

"Ez egy fergeteges buli lesz, a célunk, hogy a játékosokat kicsit közelebb hozzuk a közönséghez és együtt ünnepeljünk. Óriási bulihangulat, önfeledt szórakozás az egész család számára."

A szervezők a sajtótájékoztatón egymillió forintos csekket adtak a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában