Szigorú, építő kritikát kaptak csak a zsűritől

2021.01.31. 07:10

A Dal 2021 – Kiesett a versenyből a győri Name Project

Mindössze huszonhárom pontot kapott a zsűritől és a nézők sem juttatták tovább a Name Project dalát a DAL 2021 versenyén. Így a csapat számára véget ért a verseny, ám ők mégsem szomorkodnak, folytatják útjukat, ahogy azt eltervezték.

Simon Judit

2021.01.28.Name Project zenekar.(Ills Zoltn napszemvegben,sze Gergely szemvegben,Gal Szabolcs fekete kabtban,Gal Szilrd kk kabtban)Gyr.Fot:Huszr Gbor,Kisalfld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

Bár elsőként léptek a DAL2021 színpadjára, a Name Project az élő show után nem folytathatta a versenyt. A pop-rock banda előadását végül a szakmai zsűri huszonhárom ponttal díjazta, azonban ez nem volt elég ahhoz, hogy biztos továbbjutókként várják a műsor végét. A szerencse pedig később sem szegődött melléjük, a nézői szavazatok alapján ugyanis a Mudfield zenekar jutott be az elődöntőbe.

A 2017 óta együtt zenélő csapat tagjai energikusan, a zsűrit is bevonva a produkcióba énekelte el dalát, ami bár egy szakítás utáni hangulatot mond el a hallgatóknak, mégsem szomorú, lírai hangszereléssel adta elő azt.

A Magna Cum Laude frontembere, Mező Misi kiemelte, hogy a Name Project formációjában ott a potenciál, sőt kritikájában pozitívumként emelte ki, hogy a zenekar tagjai közt érezhető volt az egység, a már családias hangulat és a rutin. Rádiós slágerként jellemezte a szerzeményt. Ám úgy gondolta a refrén nem volt megfelelő, elcsépelt és gimis hangulat jellemezte.

– Én azt tanácsolom nektek, hogy legyetek bátrabbak, kísérletezzetek. A zenéhez bátorság kell; attól lehet maradandót alkotni, hogy az ember kilép a komfort zónájából – bíztatta őket az énekes.

Ferenczi György szerint parádés, összeszokott zenekar állt a színpadon, akiknek jótanácsként csak annyit adott, hogy a jövőben gondolják át jobban dalaik szövegét, tervezzék el, hogy honnan-hová szeretnének eljutni.

Illés Zoltán, az együttes frontembere elfogadta a zsűri véleményét, véleménye szerint, az izgatottság is rányomta bélyegét a produkciójukra:

– Abszolút jogosnak tartom a zsűri kritikáját, miszerint nem volt mindenhol érthető a dal szövege. Úgy gondolom, hogy bennem volt az előadási drukk, az izgatottság, és talán ezért is kell legközelebb jobban igyekeznem, hogy a közönség is érthesse a szavaimat. Nagyon jó tanácsokat kaptunk, és a jó pap is holtáig tanul. Most ezzel egy visszajelzést kaptunk, hogy van még hova fejlődnünk, ezen pedig dolgozni fogunk.

A pontozáskor Nagy Feró, Vincze Lilla, valamint Ferenczi György hat pontot adott a győri versenyzőknek, míg Mező Misi öt ponttal jutalmazta a produkciót.

A verseny első elődöntőjébe a zsűri szavazatai alapján Szőke Nikoletta, a Tortuga együttes, Galda Levente és Hajdu Erik dala jutott tovább. A DAL 2021, jövőhéten folytatódik, és noha a győrieknek búcsúzniuk kellett, két mosonmagyaróvári produkcióért még szurkolhatnak a megyei nézők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában