Rövidpályás úszó ob

2021.11.11. 21:47

Senánszky újabb országos csúcsa, Hosszú visszatért

Hosszú Katinka első alkalommal versenyzett a tokiói játékok óta.

Senánszky Petra akárcsak a délelőtti előfutamban, az esti döntőben is magyar csúccsal nyert 50 méter gyorson a Kaposváron zajló rövidpályás úszó országos bajnokságon.

Az uszonyos úszásban többszörös világbajnok versenyző a csütörtöki nyitónapon az előfutamban Hosszú Katinka 2014-es, 24.43-as rekordját adta át a múltnak, a fináléban aztán további hét századot javulva 24.30 másodperces idővel csapott célba.

Hosszú Katinka első alkalommal versenyzett a tokiói játékok óta: a háromszoros olimpiai bajnok klasszis 100 méter vegyesen volt érdekelt, és ugyan az előfutamból a legjobb idővel került a döntőbe (1:00.34), a fináléban Jakabos Zsuzsanna és Sebestyén Dalma is megelőzte őt.

Férfi 200 méter pillangón nem lehetett ott a szám nagymedencés olimpiai bajnoka, a múlt héten Kazanyban a 25 méteres medencében rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmes Milák Kristóf, mivel a tatár fővárosban szerepelt társaihoz hasonlóan házi karanténba került – Jakabos Zsuzsannának és Mihályvári-Farkas Viktóriának hamarabb véget ért a bezártság. Milák távollétében Tekauer Márk nyerte a számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!