Európa-liga

2021.12.08. 11:09

A becsületpontokért küzdhet a Ferencváros

A pont nélkül sereghajtó és már biztosan búcsúzó Ferencváros csütörtök este a Bayer Leverkusent fogadja a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek utolsó, hatodik fordulójában.

A magyar bajnok mindenképpen csoportja utolsó helyén zár, így számára legfeljebb az a tét, hogy a 32 csapatos mezőnyben utolsóként megszerezze becsületpontját vagy -pontjait a sorozatban.

Peter Stöger vezetőedző együttesének nem lesz könnyű dolga, mivel német ellenfele veretlenül a csoport első helyén áll, de abban bízhat, hogy a gyógyszergyáriak számára tét nélküli a találkozó, ugyanis a jobb egymás elleni eredményeknek köszönhetően mindenképpen a második és szintén továbbjutó Real Betis előtt maradnak.

A Ferencváros főpróbája nem sikerült tökéletesen az újabb európai fellépése előtt: az OTP Bank Liga hétvégi rangadóján hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a harmadik Puskás Akadémiával, így éllovasként két pontra csökkent az előnye a Kisvárdával szemben. A Leverkusen viszont parádézott a Bundesligában, 7-1-re verte a sereghajtó Fürth csapatát, így sorozatban harmadik diadalát aratta a pontvadászatban, és az előkelő harmadik helyről várja a folytatását.

A két csapat első, szeptemberi találkozóján a Leverkusen 2-1-re diadalmaskodott, ám a magyarok nemcsak vezetést szereztek a meccs elején, hanem többnyire egyenrangú ellenfelei voltak az esélyesebb riválisnak.

A csoport másik találkozóján a Celtic Glasgow a Real Betist fogadja, de ennek a meccsnek sem lesz tétje, mert a skótok biztos harmadikként a Konferencia-ligában, míg a spanyolok másodikként az El kieséses szakaszában folytatják.

A 21 órakor kezdődő Ferencváros-Bayer Leverkusen mérkőzést az orosz Kirill Levnyikov vezeti, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Európa-liga, G csoport, 6. forduló:

FERENCVÁROS-Bayer Leverkusen (német) 21.00

Celtic Glasgow (skót)-Real Betis (spanyol) 21.00

A csoport állása:

1. Bayer Leverkusen  5  4 1 -  14- 4  13 pont - nyolcaddöntős

2. Real Betis        5  3 1 1  10- 9  10 - továbbjutott

3. Celtic Glasgow    5  2 - 3  10-13   6 - Konferencia-liga

4. FERENCVÁROS       5  - - 5   4-12   0

A csoport első helyezettje a nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az El-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.

Korábbi eredmények:

1. forduló:

Real Betis-Celtic Glasgow 4-3 (2-2)

Bayer Leverkusen-FERENCVÁROS 2-1 (1-1)

2. forduló:

Celtic Glasgow-Bayer Leverkusen 0-4 (0-2)

FERENCVÁROS-Real Betis 1-3 (1-1)

3. forduló:

Real Betis-Bayer Leverkusen 1-1 (0-0)

Celtic Glasgow-FERENCVÁROS 2-0 (0-0)

4. forduló:

FERENCVÁROS-Celtic Glasgow 2-3 (1-2)

Bayer Leverkusen-Real Betis 4-0 (1-0)

5. forduló:

Real Betis-FERENCVÁROS 2-0 (1-0)

Bayer Leverkusen-Celtic Glasgow 3-2 (1-1)

Borítókép: Cristian Tello, a Real Betis játékosa (j) ünnepli gólját a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport ötödik fordulójában játszott Real Betis – Ferencváros mérkőzésen Sevillában 2021. november 25-én. A Real Betis 2-0-ra győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!