Magyar szervezés

2022.12.18. 12:42

Már több mint 1600 önkéntes jelentkezett a jövő évi atlétikai világbajnokságra

Tíz nappal az indulás után már több mint 1600-an regisztráltak az önkéntes programba a jövő évi, budapesti atlétikai világbajnokságra.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A leendő önkéntesek között egyaránt vannak középiskolások, egyetemisták, dolgozók és nyugdíjasok - számoltak be róla a szervezők.

Vasárnapi közleményükben azt írták, hogy az ország minden szegletéből nagy az érdeklődés, de a legtöbben Budapestről és Pest megyéből jelentkeztek. A legidősebb regisztrált önkéntes egy budapesti 78 éves nyugdíjas matematika professzor, aki tájfutó és rutinos önkéntes, a legfiatalabb pedig egy 16 éves gimnazista lány, aki még nem vett részt világversenyen önkéntesként. Többségében olyanok jelentkeztek, akik maguk is sportolnak, noha ez nem feltétel. Az első tíz nap statisztikái alapján a regisztrálók kétharmada nő.

 

A szervezők 2500 önkéntesre számítanak Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén, az atlétikai világbajnokságon, amelyre 2023. augusztus 19. és 27. között kerül sor az új Nemzeti Atlétikai Központban, illetve az utcai versenyek helyszínein.

 

A maraton és a gyaloglás rajtja és célja a Hősök terén lesz.

 

"Láss csodát! - hangzik a világbajnokság szlogenje és ez a csoda nem történhet meg az önkéntesek nélkül. Számunkra ők a vb hősei, akik ott vannak mindenhol: segítik a világsztárokat, a nézőket, a szervezőket, a biztonságiakat, az egészségügyieket, mindenkit, akik részt vesznek ezen a gigantikus rendezvényen"

 

- mondta Németh Balázs, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója. "Hálásak vagyunk azoknak, akik már jelentkeztek, és üzenem nekik és azoknak is, akik még csak tervezik, hogy jönnének önkéntesnek, hogy nagyon izgalmas kaland, óriási élmény vár rájuk" - tette hozzá.

Jelentkezni az onkentes.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon lehet február 20-ig.

Több mint 200 ország 2000 atlétája verseng majd az atlétikai világbajnokságon, melyre a jegyértékesítés első napjaiban 50 ezer jegy kelt el - olvasható a tájékoztatásban. A jegyek és bérletek a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!