Gyorskorcsolya

2022.12.18. 13:49

Bronzérmet szerzett Jászapáti Petra és a női váltó

A magyar csapat megszerezte első érmeit a jelenlegi idényben a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatában: az Almatiban rendezett negyedik állomáson a 3000 méteres női váltó és Jászapáti Petra 500 méteren egyformán harmadik lett vasárnap.

Jászapáti Petra egy korábbi versenyen

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang folyamatban lévő országváltása nyomán nem lehettek olyan vérmes reményei a magyar csapat tagjainak, mint az elmúlt években, de a szegedi versenyző a pénteki selejtező után a negyeddöntőt futamgyőztesként vette sikerrel, majd az elődöntőből a szám világbajnoki bronzérmese, a holland Yara van Kerkhof mögött másodikként jutott a fináléba.

A továbbjuttatások miatt hatfős döntő mezőnyét esések után csak harmadjára engedték el a bírók, a 23 éves magyar versenyző idejének köszönhetően a második rajthelyről indulhatott. A legjobb pozícióból startoló Van Kerkhof rajt-cél győzelmet aratott, Jászapátit viszont megelőzte a másik holland, Michelle Velzeboer.

A többi egyéniben érdekelt magyar közül Bácskai Sára Luca és Somodi Maja, illetve Nógrádi Péter a reményfutamokból küzdötte magát a negyeddöntőbe, de ott mindannyian kiestek 1000 méteren.

A Bácskai, Somodi, Jászapáti, Kónya Zsófia összeállítású női váltó az ötcsapatos döntőben ugyan lemaradt az esélyesebb dél-koreai és kanadai négyestől, azonban könnyedén utasította maga mögé a kazah és a lengyel kvartettet, így szintén bronzérmes lett.

A Nógrádi, Talabos Attila, Tiborcz Dániel, Varnyú Alex alkotta férfi váltó továbbjuttatással került a szintén öt stafétát felvonultató döntőbe, ahol az eleső dél-koreai csapatot megelőzve negyedik lett Kanada, Hollandia és Japán mögött.

A sportág vk-sorozata februárban Drezdában folytatódik, majd Dordrechtben zárul. Előtte januárban Gdanskban rendezik az Európa-bajnokságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában