Váratlan búcsú

2022.10.07. 09:47

Pupp Rékának véget ért az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság

Az Európa-bajnoki bronzérmes paksi versenyző – akit a második helyen emeltek ki a szervezők – a 32 között Khorloodoi Bishrelt ellen kezdett.

Pupp Réka

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Dzson Hon Kjun

Az 52 kilogrammban világelső Pupp Réka első mérkőzésén kikapott pénteken a taskenti olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, ezzel kiesett.

Az Európa-bajnoki bronzérmes paksi versenyző – akit a második helyen emeltek ki a szervezők – a 32 között Khorloodoi Bishrelt ellen kezdett. A mongol rivális az idén harmadik lett az Ázsia-bajnokságon, de Grand Slam-viadalokról is van már öt bronzérme.

Pupp edzője, a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos – aki egyben női szövetségi kapitány is – előzetesen az MTI-nek elmondta, tanítványa az eddigi két találkozójukon legyőzte Bishreltet, aki ezzel együtt nagyon kemény ellenfél.

A harmadik csatában ez be is igazolódott, egyikük sem bírt riválisán akciót bemutatni, a négyperces alapidőben a mongol tűnt aktívabbnak, Pupp neve mellé egy intés került. Az első értékelt akcióig tartó hosszabbításból is eltelt már két perc, amikor Bishrelt ápolás miatt rövid időre elhagyta a szőnyeget. További intések következtek, nemsokára mindketten kettőnél tartottak, a 26 éves magyar – aki idén Antalyában és Budapesten is Grand Slam-győztes lett – kivédett egy veszélyes kiemelést, majd sikertelenül próbálkozott fojtással. Az összecsapás már 12 (!) perce zajlott, amikor a bíró Puppnak kiosztotta a harmadik figyelmeztetést is passzivitásért, ami már a leléptetést jelentette.

Ezzel az Atomerőmű sportolója számára véget ért a vb, szombaton az 57 kilós Karakas Hedvig és Kovács Kitti lép tatamira a Humo Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!