Búcsú

2022.08.22. 07:00

Fucsovics nem jutott főtáblára a winston-salemi tenisztornán

A 30 éves sportoló több mint másfél hónap kihagyás után versenyzett újra.

Fucsovics Márton

Fotó: Yoan Valat

Fucsovics Márton kikapott a selejtező második fordulójában, így nem jutott főtáblára a 732 ezer dollár (mintegy 295 millió forint) összdíjazású, winston-salemi keménypályás férfi tenisztornán.

A kvalifikáció nyitókörében az amerikai Andres Martint (569. a világranglistán) búcsúztató magyar játékos (91.) a főtábláért az ausztrál Jason Kublerrel (118.) csapott össze. A brisbane-i ellenfél 29 éves létére csak a 91. helyig jutott, főként hat térdműtétje miatt.

Az eddigi két találkozójukat megnyerő nyíregyházi teniszező bukta el elsőként a szerváját 2:3-nál, majd mind a hat bréklabdáját elpuskázta 3:4-nél. Ezután adogatóként hárított öt szettlabdát, ám Kubler a folytatásban kiszerválta a játszmát.

A második felvonásban az ausztrál rögtön brékelt, majd 20 perc alatt 3:0-ra elhúzott. A magyar Davis Kupa-válogatott vezére innentől már nem tanúsított komoly ellenállást, és sorozatban hét játékot veszítve, 1 óra 26 perc alatt kikapott.

A 30 éves Fucsovics több mint másfél hónap kihagyás után versenyzett újra, előzőleg Wimbledonban szerepelt legutóbb. Winston-Salemben az utolsó felkészülési torna zajlik az augusztus 29-én kezdődő US Open előtt.

Eredmény, selejtező, 2. forduló:
Jason Kubler (ausztrál, 5.)–Fucsovics Márton (2.) 6:4, 6:0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában