Vívás

2022.07.27. 09:30

Nyolcvanhat évesen is dolgozó olimpiai bajnokunk bekerült a Hírességek Csarnokába

Az 1964-es tokiói ötkarikás játékokon kard egyéniben győztes Pézsa Tibor a tizenötödik magyar a Hall of Fame-ben – írja a Magyar Nemzet.

Szép magyar sikereket hozott a múlt héten Kairóban befejeződött vívó-világbajnokság, hiszen a férfiaknál kard egyéniben drámai végjáték után Szilágyi Áron lett az aranyérmes – háromszoros olimpiai bajnokunk első egyéni vb-címét szerezte –, a Szilágyi, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összetételű csapatunk a dobogó második fokára állhatott, a zárónapon pedig női kardcsapatunk Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca, Katona Renáta összeállításban megnyerte a vb-t. A Magyar Vívószövetség (MVSZ) pedig a világbajnokság után egy újabb magyar „kardsikerről” számolt be: 

a már 86 éves olimpiai és világbajnok Pézsa Tibor tizenötödik magyarként bekerült a sportág Hírességek Csarnokába.

(...)

Pézsa Tibor az 1964-es tokiói olimpián nyerte meg kardban az egyéni aranyérmet, majd hat évvel később az ankarai világbajnokságon ugyancsak a dobogó tetejére állhatott az egyéni verseny eredményhirdetésénél. Emellett tagja volt az 1966-os moszkvai világbajnokságon aranyat nyerő magyar kardcsapatnak. Az olimpiákról van három bronzérme is (1968, Mexikóváros: egyéni és csapat, 1972, München: csapat). A világbajnokságokról a két aranya mellett öt ezüstöt és két bronzot is őriz.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Pézsa Tibor és Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke / Magyar Vívószövetség / Facebook
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!