Sikeres hétvége

2022.07.04. 10:23

Két magyar győzelem is született külföldi atlétikai versenyeken

Két győzelem és több jó magyar eredmény is született a hétvégén az atlétikai Kontinentális Kör bronz besorolású versenyein.

A franciaországi Tomblaine-ben Pars Krisztián nyerte a kalapácsvetést, a londoni olimpia bajnoka 73,22 méteres eredménnyel végzett az élen szombaton. A negyvenéves nehézatléta a magyar szövetség honlapján elmondta, a célja, hogy bekerüljön az augusztusi Európa-bajnokságra készülő keretbe.

Ezen a viadalon 100 méter gáton Kozák Luca – aki egy hete az ob-n 12.70 másodperccel megjavította saját országos csúcsát – a harmadik helyen ért célba 12.99-cel. A szintén magyar rekorder Takács Boglárka 11.59-cel ugyancsak harmadik lett 100 méteres síkfutásban.

A belgiumi Heusden-Zolderben Nádházy Evelin 53.72 másodperces idővel második helyen végzett 400 méteren.

A svédországi Karlstadban Lesti Diana nyerte a távolugrást 6,27 méterrel vasárnap.

A németországi Rottach-Egern városában rendezett rúdugró gálán pedig Klekner Hanga 4,30 méteres teljesítményével győzött.

Borítókép: A későbbi győztes Kozák Luca, a fedett pályás atlétikai országos bajnokság női 60 méteres gátfutás versenyszámának döntőjében a nyíregyházi atlétikai centrumban 2022. február 27-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában