3x3-as kosárlabda Eb-selejtező

2022.06.03. 13:20

Konstancában küzd meg a részvételért a magyar férfi és női válogatott

Az Európa-bajnokságra szeptember 9. és 11. között kerül sor Grazban.

A hétvégén Konstancában küzd meg az Európa-bajnoki részvételért a férfi és női 3x3-as kosárlabda-válogatott.

A romániai tengerparton sorra kerülő kétnapos tornán némileg átalakult magyar csapatok lépnek pályára azokhoz képest, amelyek tavaly a debreceni pótselejtezőn kis híján kivívták az olimpiai szereplés jogát.

A Csirke Ferenc szövetségi kapitány által vezetett férfi együttesben Ivosev Tamás, Keller Iván és Demeter Attila már évek óta alapember, új név lesz ugyanakkor Kelemen Balázs. A gárda a D csoportban szombaton Bulgáriával és Csehországgal, majd vasárnap Dániával találkozik. A négy csoportgyőztes és -második kerül a negyeddöntőbe, majd az elődöntő két győztese szerez kvótát az Eb-re. (A döntőt nem játsszák le.)

A nőknél az idén Károlyi Andreát Földi Attila váltotta a szakvezetői poszton, aki Böröndy Vivient, Hegedűs Jankát, Kányási Veronikát és Papp Diát hívta be, közülük csak utóbbi volt ott egy éve az olimpiai kvalifikációs viadalon. A megújult válogatott Konstancában a C jelű trióban a britekkel és a dánokkal csap össze. A nőknél a rájátszás végén az elődöntő győztesei, valamint a jobbik vesztes jut ki a kontinenstornára.

Az Európa-bajnokságra szeptember 9. és 11. között kerül sor Grazban.

Borítókép: Papp Klaudia (b) és Theodoreán Alexandra (k), valamint a tajvani Liu Hszi-je a 3x3-as női kosárlabda olimpiai kvalifikációjának pótselejtezője elődöntőjében, a Magyarország–Tajvan mérkőzésen Debrecenben, a Nagytemplom előtti téren 2021. június 6-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában