Aerobik-vb

2022.06.18. 12:05

Három éremmel, közte két arannyal kezdtek a magyarok

A magyarok három érmet, közte két aranyat szereztek a portugáliai Guimaraesben zajló aerobik-világbajnokság pénteki napján.

A Magyar Torna Szövetség tájékoztatása szerint a Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs alkotta trió mellett a magyar csapat állhatott a dobogó legmagasabb fokára, míg a stepaerobikosok bronzérmesként zártak.   

Csapatban az olaszokat és a románokat megelőzve először született magyar diadal. A vb-ezüstérmes magyar hármas másodikként jutott a fináléba, ahol aztán 20,277 ponttal érdemelte ki az aranyérmet. Ebben a számban több mint húsz éve volt magyar vb-győztes.  

Hogy mit jelent ez a cím nekem? Azt hiszem, az egyik leggazdagabb ezüstéremgyűjteménnyel rendelkezem a sportágban. Nagyon vágytam erre. Nagyon boldog vagyok, azt hiszem, így kerek a mi történetünk, mert nem hiszem, hogy még a következő világbajnokságon is indulni fogunk

- mondta Bali.   

A stepaerobikosoknál az Ádám Bernadett, Dévényi Anna, Kajtor Enikő, Kövesdi Méda, Kopacz Dalma, Solti Réka, Szarvas Róza, Vajda Zsófia összeállítású csapat 16,850 ponttal végzett harmadikként.

Forrás: MTI

Borítókép: Mazacs Fanni és Bali Dániel gyakorlata az Aerobik vegyes páros versenyszám döntőjében a II. Európa Játékokon a Minszk Arénában 2019. június 24-én.
MTI/Kovács Tamás

Címkék#aerobik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában