Siker

2022.06.14. 10:29

Hanga Ádám óriási eredménynek tartja a barcelonai győzelmet

Hanga Ádám óriási eredménynek tartja, hogy rögtön a spanyol kosárlabda-bajnokság döntőjének első mérkőzésén sikerült elvenniük csapatával, a Real Madriddal az FC Barcelona pályaelőnyét.

„Sorozatban a negyedik döntőmet játszom itt a spanyol bajnokságban. Hármat a Barca játékosaként, abból kettőt a Real ellen, és most fordítva – nyilatkozta az MTI-nek a magyar válogatott klasszisa. – Óriási eredménynek tartom, hogy sikerült elvennünk már az első mérkőzésen az FCB pályaelőnyét. Erős első félidőt produkált a csapatunk, és nekem is remekül ment. Szerdán hasonló jó mérkőzést szeretnénk játszani, aztán a párharc Madridban folytatódik.”   

A Real meglepően simán, 88–75-re nyerte meg a meccset, melyet az első félidőben döntött el, a nyitónegyed után ugyanis 13, a másodikat követően pedig már 18 ponttal vezetett. A fővárosiak a fölényüket nem kis részben Hanga Ádámnak köszönhették, aki kiválóan játszott, 16 pontot és hat gólpasszt ért el, illetve egy lepattanót is begyűjtött.   

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő második találkozóját szerda este 21 órától rendezik, ugyancsak Barcelonában.

Forrás: MTI

Borítókép: Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában