Roland Garros

2022.05.24. 23:24

Udvardy Panna kiesett a nyitókörben

A Párizsban főtáblás hat magyarból így már csak Fucsovics Márton van versenyben.

Udvardy Panna a nyitókörben kiesett kedden a francia nyílt teniszbajnokságon.

A világranglista 90. helyezettje – aki utolsó magyarként mutatkozott be a Roland Garroson – a selejtezőből érkezett Fernanda Contreras Gomezzel csapott össze. A 225. helyen álló mexikói az idén négy tornán diadalmaskodott, salakon pedig 15 meccsből 11-et megnyert. Mindketten újoncok voltak a Roland Garros főtábláján, és korábbi egyetlen találkozójukon, tavaly egy floridai kisebb versenyen a kaposvári játékos bizonyult jobbnak 6:1, 4:6, 6:4-gyel.

Második csatájukban a 24 éves ellenfél 4:2-re elhúzott, de az egy esztendővel fiatalabb magyar visszabrékelt, így jutottak el a rövidítésig. Ebben Udvardynak – akinek a felkészülését Temesvári Andrea segíti a Roland Garroson – két szettlabdája is volt, ám részben két kettős hiba következtében Contreras Gomez fordított, és ő került játszmaelőnybe.

A folytatásban a mexikói 3:0-ra meglépett, ám 5:1-nél nem tudta értékesíteni a mérkőzéslabdáját, és Udvardy visszabrékelt. A magyar adogatóként is hárított két meccslabdát, de 5:3-nál a rivális másodszorra már kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 49 percig tartott.

A Párizsban főtáblás hat magyarból így már csak Fucsovics Márton van versenyben.

A Roland Garroson a párosok küzdelmeiben négy magyar lesz érdekelt: Fucsovics Márton az amerikai Frances Tiafoe-val, Bondár Anna a belga Greet Minnennel, Gálfi Dalma az orosz Anna Kalinszkajával, míg Udvardy a német Vivian Heisennel indul.

Eredmény:

1. forduló (a 64 közé jutásért):
Fernanda Contreras Gomez (mexikói)-Udvardy Panna 7:6 (10-8), 6:3

Borítóképünkön Udvardy Panna. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!