Vízilabda

2022.04.24. 17:36

Elúszott a bronz, negyedik lett a női válogatott

Negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a Világliga európai döntőjében: Bíró Attila olimpiai bronzérmes csapata a vasárnapi helyosztón 10-9-re kapott ki Olaszországtól.

 A két együttes rendkívül hektikus összecsapáson döntött a bronzéremről, a magyar csapat – amely szombaton az olimpiai és világbajnoki második spanyoloktól ötméteresekkel kapott ki – egészen a harmadik negyed közepéig hátrányban volt, ekkor azonban egy remek periódusnak köszönhetően háromgólos különbségről fordítani tudott – írja a Magyar Nemzet.

A záró játékrészt is a magyarok kezdték jobban, egy rendkívül szerencsésen, olasz kézen megpattanó ejtéssel, majd Rybanska Natasa bombagóljával kettővel lépett el a gárda, az olaszok azonban zsinórban három gólt szerezve fordítani tudtak.

A Világliga júliusi döntőjébe három vagy négy európai csapat jut be, négy akkor, ha európai házigazdája lesz a szuperdöntőnek.

Olaszország–Magyarország 10–9 (2–2, 3–1, 2–4, 3–2)

Női világliga, európai döntő, bronzmérkőzés

Borítókép: Bíró Attila szövetségi kapitány a magyar válogatottal a bronzmérkőzésen Santa Cruz de Tenerifén 2022. április 24-én / MTI / EPA / EFE / Ramon De La Rocha

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!