Tenisz

2022.04.19. 13:10

Bondár Anna továbbjutott Isztambulban

A magyar játékosra a következő körben a spanyol Nuria Parrizas-Diaz és az olasz Martina Trevisan összecsapásának győztese vár.

Bondár Anna bejutott a nyolcaddöntőbe a 251 ezer dollár (86,8 millió forint) összdíjazású, isztambuli salakpályás női tenisztornán.

A WTA-rangsorban 72. játékos – aki ezzel a legelőkelőbben jegyzett magyar a világranglistán – a nyitókörben a torna nyolcadik kiemeltjével, a cseh Tereza Martincovával (49.) találkozott, és bár az első szettben elveszítette első adogatójátékát, később hatékony első szerváinak is köszönhetően előnybe került.

A második játszmában a Bondárnál három évvel idősebb, 27 esztendős rivális már 4:1-re is vezetett, ám a folytatásban a Hajdúszoboszló SE teniszezője összeszedte magát, kétszer elvette Martincova szerváját és 102 perc alatt továbbjutott.

A magyar játékosra a következő körben a spanyol Nuria Parrizas-Diaz (54.) és az olasz Martina Trevisan (80.) összecsapásának győztese vár.

Eredmény, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Bondár Anna-Tereza Martincova (cseh, 8.) 6:4, 7:5

később, páros, nyolcaddöntő:
Bondár Anna, Renata Voracova (magyar, cseh)-Natela Dzalamidze, Kamilla Rahimova (orosz) 14.00

Borítóképünkön Bondár Anna. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!