Északír–magyar

2022.03.30. 07:22

Rossi: megérdemelten nyertünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott megérdemelten győzött 1–0-ra Észak-Írország vendégeként, mert 80 percig irányította a játékot a barátságos mérkőzésen.

Két külön meccset láttunk. Az első 80 percig tartott, amikor kontrolláltuk a találkozót, majd jött az utolsó tíz perc, amikor beszorultunk, de az előbbi miatt megérdemelten nyertünk

– jelentette ki az olasz szakvezető, aki szerint a hajrában végrehajtott cserék nem működtek, ez is hozzájárulhatott a rossz befejezéshez.

Rossi szerint a tétmérkőzéseken más lesz a pályán lévő csapat összeállítása ilyen helyzetben, de ettől függetlenül túl sok labdát vesztettek a tanítványai. 

Úgy vélte, a Nemzetek Ligájában, ahol Olaszország, Anglia és Németország lesz az ellenfél, sokkal jobban kell majd koncentrálni.

A futballban viszont az egyetlen dolog, ami számít, az a győzelem

– jelentette ki Rossi, aki az MTI érdeklődésére elismerte, hogy támadójátékban többet várt a játékosaitól.

A pálya utolsó negyedén mindig hiányzott valami, nem volt, aki befejezze az akciókat. Próbáltam több lövést kérni, de így is volt két-három lehetőségünk, amivel eldönthettük volna a meccset.

Rossi arról is beszélt, hogy a honosított Callum Styles ismét jó benyomást tett rá, mert nem fél a körülményektől és az ellenfelektől sem, így kifejezetten jó helyen van nála a labda.

Nagyon örülök, hogy a 41. mérkőzéssel az örökrangsor hatodik helyére feljöttem a magyar válogatott szövetségi kapitányaként. Remélem, még előrébb tudok majd lépni, de ahogy az első találkozó előtt is mondtam, a futballban bármelyik meccs az utolsó lehet, ha rossz eredmények születnek. A méltóság a legfontosabb

– mondta Rossi.

A magyar válogatott egyik hőse, Dibusz Dénes úgy vélte: a válogatottban ezen a meccsen kellett a legtöbbet védenie, de azért saját bevallása szerint akadt hiba a játékában így is.

Sokáig jól álltuk a sarat, hetven percig nem találták a rést a védekezésünkön. Utána örülök, hogy védésekkel járultam hozzá a sikerhez

– mondta a Ferencváros kapusa.

Sok pontatlanság és technikai hiba volt a meccsen, ez a pálya számlájára is írható. A legfontosabb, hogy végig egységesek voltunk, ezt a brit stílust jól átvettük, felvettük a kesztyűt, és egy hibát kihasználva nyertünk.

Az északír szövetségi kapitány, Ian Baraclough szerint a magyarok a kapusuknak köszönhették a győzelmet, mert szerinte csapatának óriási lehetőségeik voltak a hajrában, amely így meg is érdemelte volna az egyenlítést.

Hiába a rivális birtokolta többet a labdát, nagy helyzeteink nekünk voltak

– összegzett Baraclough.

A magyar válogatott legközelebb júniusban lép pályára, amikor négy mérkőzést játszik a Nemzetek Ligája élvonalát jelentő A divízióban. Elsőként június 4-én az Eb-ezüstérmes angolokat fogadja a Puskás Arénában zárt kapuk mögött.

Borítókép: Marco Rossi szövetségi  kapitány az északír labdarúgó-válogatott elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a belfasti Winsor Park stadionban 2022. március 28-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában