Óriási lehetőség

2022.03.07. 16:03

Hamarosan bejelenthetik a budapesti asztalitenisz Grand Smash-versenyt

Folynak a nemzetközi szövetséggel a tárgyalások, nagyon úgy néz ki, hogy ha Magyarország készen áll a rendezésre, akkor meg tudja előzni Párizst, Londont és Düsseldorfot, amelyek még versenyben vannak - mondta Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke.

Hamarosan bejelenthetik hivatalosan, hogy Budapest a nyáron asztalitenisz Grand Smash-versenyt rendezhet.

Többek között erről beszélt hétfőn az M4 Sport Sporthíradó című műsorában Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) pénzügyekért felelős alelnöke.

"Ezt a versenyt úgy kell elképzelni, mint a teniszben a nagy Grand Slam-tornákat. Ami tehát a teniszben Wimbledon vagy a Roland Garros, az lehet a pingpongban Budapest. Miután az asztalitenisz volt az olimpián az ötödik legnézettebb sportág, ez egy óriási lehetőség Magyarország és Budapest számára" - mondta a sportvezető.

Azt is elárulta, hogy várhatóan július közepén kerülhet sor a viadalra.

"Folynak a nemzetközi szövetséggel a tárgyalások, nagyon úgy néz ki, hogy ha Magyarország készen áll a rendezésre, akkor meg tudja előzni Párizst, Londont és Düsseldorfot, amelyek még versenyben vannak" - tette hozzá, kiemelve, hogy ha a magyar főváros elnyeri a rendezési jogot, Európában kizárólag itt lesz GS-torna.

Mint mondta, ez remek lehetőség lenne a magyar asztalitenisznek, egyrészt a hazai játékosok szabadkártyát kapnának a részvételre, másrészt sokan közel kerülhetnének a pingponghoz, ezáltal szélesedhetne az utánpótlásbázis.

"Ha nemzetközi szemmel nézzük, akkor pedig a sportág professzionalizálása a cél. Nagyon magas, két-három millió dolláros összdíjazásról beszélünk, amelyet az ITTF fizet, emellett egy dzsembori veszi majd körül az eseményt. Ahogy a tenisz Grand Slam-tornákon, abban a két hétben minden erről szól majd a házigazda városban. Mi azt szeretnénk, hogy Budapesten minden a pingpongról szóljon abban a két hétben. Remélem, rövidesen véglegesen be tudjuk jelenteni a Grand Smash megrendezését" - fogalmazott Nátrán Roland.

Az első GS-torna hétfőn kezdődött Szingapúrban, az összdíjazás kétmillió dollár. A versenyen hat magyar szerepel, Nátrán Roland szerint elsősorban párosban várható tőlük jó szereplés.

Forrás: MTI

Borítókép: A dél-koreai Sin Ju Pin (j, felül) és Csoj Hjo Dzsu a lengyel Natalia Partyka (j, alul) és Natalia Bajor ellen játszik a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia asztalitenisz-bajnoksága női csapatversenyének nyolcaddöntőjében, a Tokiói Fővárosi Sportcsarnokban 2021. augusztus 2-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!