Snowboard

2022.02.11. 07:27

Kozuback Kamilla tartaléklistára került big airben

Magyarország első hódeszkás olimpikonja kedvező hírt kapott: a big air számban tartaléklistára került a pekingi olimpián, és edzhet is a helyszínen.

A sportoló édesapja, Jeremy Kozuback péntek reggel elmondta: csütörtök este a nemzetközi szövetség értesítette őt, hogy lánya várólistára került, és egyúttal lehetőséget biztosítanak számára arra, hogy kedvenc számában több napig tréningezzen, nem úgy, mint korábban slopestyle-ban, amelyben alig volt erre lehetősége.

   

"Már most, péntek délelőtt költözünk le a hegyről, Csangcsiakouból Pekingbe, ahol a big air-t rendezik. Így aztán Kamilla nem szombat hajnalban, hanem majd szerdán utazik vissza Calgaryba" 

- tette hozzá. Két napja a nemzetközi szövetség még azt közölte, hogy Kozuback nem indulhat big airben.

   

A 17 esztendős snowboardos eredetileg félcsőben szerzett pekingi kvótát - ebben a számban a 19. lett -, de előtte slopestyle-ban is szerepelhetett, mert egy japán versenyző sérülése miatt bekerült a mezőnybe. Csakhogy a veszélyes pályán csupán néhány órát gyakorolhatott, így aztán múlt szombaton - első magyar pekingi szereplőként - 28. lett.

   

A big air az egyetlen havas szám az olimpián, amelyet nem a hegyekben, hanem a fővárosi Big Air Soukangon, egy használaton kívüli hatalmas gyártelepen felépített ugratón rendeznek.

   

A versenyzők közel 80 méter magas mesterséges lejtőn csúsznak lefelé, és a megszerzett lendületből hatalmas ugrást hajtanak végre és közben több trükköt mutatnak be.

   

A big air selejtezőjét hétfőn, a döntőjét kedden rendezik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!