Indul a szezon

2021.12.14. 18:56

Vasárnap rajtol az alpesisí Magyar Kupa versenysorozata

A versenysorozat hagyományosan a profi szlalom versennyel kezdődik és a tervek szerint március közepéig tart.

Vasárnap rajtol az alpesi síelők MVM Magyar Kupa versenysorozata Ausztriában.

"Hosszas előkészületek előzték meg az MVM Magyar Kupa versenysorozat megszervezését a Covid-helyzet miatt, de örülünk, hogy elindulhat a szezon minden érintett síző legnagyobb örömére. Az idei idény fókuszában a téli olimpia áll, de a Magyar Kupa rangját továbbra is szeretnénk fenntartani. Így arra buzdítok minden klubot, hogy indítsa el versenyzőit december 19-én a nyitóversenyen és a sorozat további futamain is" - idézte a Magyar Sí Szövetség közleménye Petrahn Barbara főtitkárt.

A versenysorozat hagyományosan a profi szlalom versennyel kezdődik és a tervek szerint március közepéig tart. A szériában az amatőrök és a profik is indulhatnak az U8-astól a profi kategóriáig.

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi Vasas Síkupát nem sikerült lebonyolítani, de a jelenleg érvényben lévő egészségügyi előírások betartása mellett, biztonságos körülmények között rendezi meg a piros-kék klub a szezonnyitó viadalt az ausztriai Grebenzenen - áll a magyar szövetség közleményében.

Forrás: MTI

Borítókép: illusztráció/Síelők az eplényi sípályán 2020. január 20-án.

Címkék#síelés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!