Rövidpályás úszó-vb

2021.12.20. 17:04

Holló Balázs nyolcadik 400 méter vegyesen

Holló Balázs nyolcadik lett 400 méter vegyesen az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság hétfői versenynapján.

Az egriek 22 éves versenyzője a délelőtti előfutamban a novemberi, kaposvári országos bajnokságon elért 4:05.06 perces egyéni legjobbját megjavítva, 4:04.74 perccel csapott a célba, így a negyedik idővel várta a finálét.

 

A döntőben pillangón közel egy másodperccel gyorsabban kezdett a magyar versenyző, a hát után pedig nagyjából fél másodperccel volt jobb délelőtti idejénél, ezt követően viszont visszaesett. Mellen óriási hátrányt szedett össze, több mint három másodpercre került a délelőtti részidejétől, a hajrára pedig elfáradt, így végül 4:11.26 perces idővel nyolcadik lett.

 

Az aranyérmet a japán Szeto Daija nyerte, aki nagy csatában győzte le a junior világcsúccsal második orosz Ilja Borogyint. 

Szeto karrierje során ötödször lett a szám rövidpályás világbajnoka, az úszósport történetében korábban csak az angol James Hickman tudott egy számot, a 200 méter pillangót ötször megnyerni.

"Aki ismer engem, az nem lepődik meg, de sajnos elkövettem egy óriási hibát. Egyszerűen elnéztem a döntő kezdési idejét, és egy órával korábbi úszásra készültem. Így melegítettem, így ittam meg a szokásos verseny előtti pörgetőmet, aminek körülbelül fél óra kell, hogy hasson, és nagyjából ugyanennyi ideig is tart ki. Már indultam volna be, amikor szóltak, hogy csak egy óra múlva jövök, így természetesen borult minden. A döntőben már a pillangó után éreztem, hogy ez az egész elment, sajnálom" - nyilatkozta az MTI-nek Holló.

Eredmények:

   férfi 400 m vegyes, világbajnok:

   --------------------------------

1.  Szeto Daija (Japán) 3:56.26 perc

2. Ilja Borogyin (Orosz Úszó Szövetség) 3:56.47

3. Carson Foster (Egyesült Államok) 3:57.99

...8. HOLLÓ BALÁZS 4:11.81

Borítókép: Holló Balázs a 400 méteres vegyesúszás előfutamában a rövidpályás úszó-világbajnokságon Abu-Dzabiban 2021. december 20-án. (Kovács Tamás/MTI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában