23-szoros bajnok

2021.10.18. 06:24

Visszavonult Krausz Gergely tollaslabdázó

Krausz Gergely olimpikon tollaslabdázó, 23-szoros magyar bajnok vasárnap bejelentette a visszavonulását.

Krausz Gergely játszik az indonéz Anthony Sinisuka Ginting ellen a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia tollaslabda-bajnoksága férfi egyes csoportmérkõzésén a Muszasino Sportközpontban 2021. július 25-én. Krausz Gergely vereséggel kezdte meg a csoportküzdelmeket.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Multi Alarm SE sportolója az M1 aktuális csatornán elmondta, már köztudott volt az egyesületénél és a szövetségnél is a döntése, ami régóta érlelődött benne.

„Régóta élt bennem, hogy abbahagyom. A cél az volt, hogy kijussak az olimpiára. Kettős életet éltem, dolgoztam is a sportolói pályafutásom mellett, ami kicsit sok volt. Feltettem magamnak a kérdést az olimpia után, hogy mi van még bennem, mi szükséges ahhoz, hogy még fejlődjek? Magamba néztem, mérlegeltem, és azt gondoltam, hogy valószínűleg már nem játékosként lennék hasznos tagja a tollaslabda-társadalomnak, magamnak pedig nehezen tudnék olyan célt kitűzni, aminek az elérése reális lenne”

– nyilatkozta.

A 27 éves Krausz felidézte, pályafutása első mérföldköve az volt, amikor 2014-ben felnőtt országos bajnok lett egyéniben. A következő fontos állomásnak azt tartja, amikor a legjobb száz közé került a világranglistán, majd sikerült mérkőzést nyernie a világbajnokságon, végül – első magyar férfi tollaslabdázóként – kijutott az olimpiára.

„Természetesen az olimpiára is örömmel gondolok vissza. Nem voltam csúcsformában, de tisztesen helytálltam”

– mondta az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokról.

A közeljövőről és a terveiről elmondta, az egyesületének szeretne segíteni, illetve a szövetségnek, ahol elnökségi tagként tevékenykedik. Szeretné átadni a tapasztalatait, hogy miként lehetne a gyerekeket profi pályára terelni, hogy fejlődjön a sportág, és megteremtsék azt a hátteret, hogy nemzetközi viszonylatban is eredményes legyen a magyar tollaslabda.

Borítókép: Krausz Gergely játszik az indonéz Anthony Sinisuka Ginting ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia tollaslabda-bajnoksága férfi egyes csoportmérkőzésén a Muszasino Sportközpontban 2021. július 25-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!