női kézilabda

2021.09.07. 15:50

Norvégiába szerződött a válogatott Tomori

A Bajnokok Ligájában címvédő norvég Vipers Kristiansand kézilabda-csapatánál folytatja pályafutását Tomori Zsuzsanna. Szerződése egy idényre szól.

Zsuzsanna Tomori of Hungary during the EHF EURO 2020 European Women's Handball main round group 2 match between Hungary and Norway at Sydbank Arena in Kolding in Denmark, on December 15, 2020.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) (Photo by CLAUS FISKER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP)

Forrás: AFP / Ritzau Scanpix

Fotó: Claus Fisker

A 34 esztendős játékos érkezését kedden jelentette be új klubja, amely szombaton a Győri Audi ETO KC ellen kezdi meg a BL új szezonját.

Tomori 189-szer szerepelt eddig a magyar válogatottban, ezzel az örökrangsor 16. helyén ál, ugyanakkor az aktívak között az első.

A Vasas, az FTC, a Győr és legutóbb a Siófok játékosa volt. Az ETO-val háromszor nyert BL-t (2017, 2018, 2019), az FTC-vel kétszer KEK-et (2011, 2012), nyolcszoros magyar bajnok és hatszoros Magyar Kupa-győztes. A 2012-es Európa-bajnokságon bronzérmes, a 2008-as olimpián pedig negyedik helyezett volt. Magyarországon 2012-ben, 2015-ben és 2016-ban az év játékosának választották.

„Nagyon örülök, hogy a Vipershez szerződtem. Évek óta mindig vágytam arra, hogy Magyarországon kívül is játszhassak, és nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam Norvégiában.

A kultúra izgalmas és más, és szerintem a norvég élet jól fog állni nekem” – fogalmazott a Kristiansand honlapján Tomori.

„Amint a Vipers megkeresett, természetes volt, hogy őket válasszam.

Tetszik, ahogy kézilabdáznak, és remélem, hogy segíthetek a csapatnak a következő szezonban a kitűzött célok elérésében.”

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!