crossfit

2021.08.02. 08:44

Horváth Laura ezüstöt szerzett a crossfit-világbajnokságon

Horváth Laura a második helyen végzett az Egyesült Államokban rendezett viadalon.

A 24 éves magyar sportoló karrierje során másodszor állhatott dobogóra a sportág legrangosabb eseményén, 2018-ban ugyancsak második volt.

„Nagyon jó verseny volt, talán az egyik legkomplexebb, gyakorlatilag mindent leteszteltek. Fantasztikus érzés volt újra ennyi ember előtt versenyezni, mivel az elmúlt két évben gyakorlatilag csak online viadalokat rendeztek.

Nagyon fókuszált voltam végig, rengeteg segítséget kaptam a felkészülés során, ez egy igazi csapatmunka volt” – nyilatkozta Horváth, aki most hazautazik Magyarországra és néhány hét pihenőt követően folytatja a munkát.

Horváthot csak a sportág élő legendája, a sorozatban ötödik győzelmét arató ausztrál Tia-Clair Toomey előzte meg,

míg a harmadik helyen a kétszeres bajnok (2011, 2012) izlandi Annie Thorisdottir végzett.

A férfiaknál az ezt megelőző öt viadalon győztes Mat Fraser visszavonulását követően megüresedett trónt a 22 esztendős amerikai Justin Medeiros foglalta el.

A győztesek mindkét nemnél 310 ezer dollárral gazdagodtak, a másodikok 120, a harmadikok 80 ezer dollárt kaptak. A verseny összdíjazása 2,5 millió dollár volt.

A crossfit főként olimpiai súlyemelésből, állóképességi-, valamint erőemelő- és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható. A négynapos viadalon a versenyzőknek összesen 15 feladatsort kellett teljesíteniük, Horváth négy harmadik-, két második- és egy első helyet is szerzett a 37 fős női mezőnyben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!