kézilabda

2021.07.02. 17:30

Új edzőpáros a Veszprém élén, kisorsolták a BL-csoportokat is

Momir Ilic lesz a Telekom Veszprém vezetőedzője, munkáját Gulyás Péter másodedzőként segíti – jelentette be a Veszprém Handball Team Zrt. sportigazgatója a klub pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.

Veszprem's Momir Ilic celebrates a goal during the Handball EHF Champions League semi-final Four final match between Telekom Veszprem and PGE Vive Kielce in Cologne, western Germany, on June 1, 2019. (Photo by INA FASSBENDER / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ina Fassbender

Nagy László közölte: a Veszprémhez szorosan kötődő két szakemberrel kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött a klub; az edzői stáb egyébként változatlan marad.

A sportigazgató elmondta:

a csalódást keltő előző szezon után hároméves programot indítanak, amelynek első éve az építkezés időszaka lesz.

Elsődleges cél a csapategység kialakítása mellett a magyar bajnoki cím visszaszerzése, a Magyar Kupa megtartása, valamint a Bajnokok Ligájában a minél jobb szereplés – foglalta össze Nagy László.

Kiemelte: David Davis korábbi vezetőedző a bajnokság végén távozott a klubtól, rajta kívül a szezon végén felfüggesztett Vuko Borozan balátlövő, Nikolaj Markussen balátlövő és Danyiil Siskarjov jobbszélső sem lesz a keret tagja.

Csatlakozik a csapathoz az utánpótlásból Dörnyei Borisz jobbszélső, a térdsérülésből visszatérő Bodor Márk balátlövő, Zoran Ilic jobbátlövő, aki tavaly kölcsönben a Wisla Plock játékosa volt, és nemzetközi kupákban játszhatott, valamint a tavalyi évet a Ferencvárostól kölcsönben Veszprémben töltő és ettől a szezontól a klubhoz igazoló Lukács Péter irányító.

Nagy László tájékoztatása szerint az elkövetkező hetekben elképzelhetők még személyi változások.

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: az előző szezon sikertelensége mindenkit mélyen érintett. Az új hároméves koncepció szerint egyszerre szeretnének építkezni és olyan eredményeket elérni, amelyek méltóak a klubhoz.

Hangsúlyozta:

a csapat jelenlegi formájában is alkalmas arra, hogy komoly eredményeket érjen el, de az építkezéshez türelmet kérnek a szurkolóktól és a médiától.

Az első év, amikor megkezdődik magyar fiatalok beépítése, kulcsfontosságú lesz – jegyezte meg.

A klub új vezetőedzője, Momir Ilic, aki nyolc évet töltött Veszprémben játékosként és edzőként, örömét fejezte ki, hogy részese lehet a Veszprémben induló projektnek. Elmondta: ismeri az utánpótlásból felkerült fiatalokat, és abból, hogy ők lehetőséget kapnak, a magyar kézilabda is profitálhat. Legfontosabb céljának a csapategység kialakítását nevezte, és hangsúlyozta, számít a szurkolók támogatására.

Gulyás Péter másodedző, aki több mint két évtizede tartozik a klub kötelékébe, a fiatalokról elmondta: posztjukon Európa legnagyobb tehetségei közé tartoznak, akiket türelemmel be lehet építeni a csapatba. Hozzátette: bízik abban, hogy mindegyikük felnőtt válogatott szintre jut el.

A címvédővel és a PSG-vel egy BL-csoportban

A címvédő Barcelonával és a másik sztárcsapattal, a legutóbb bronzérmes francia Paris Saint-Germainnel került egy nyolcasba a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének pénteki, bécsi sorsolásán.

A legrangosabb európai kupasorozatban a magyar bajnok MOL-Pick Szeged a másik magyar résztvevő. A csongrádi együttesnek többek között a legutóbbi kiírásban második dán Aalborg lesz az ellenfele, továbbá a következő szezonban még – a 2022-ben a PSG-hez szerződő – Máthé Dominikot is a soraiban tudó norvég Elverum.

A csoportküzdelmek szeptember 15-én indulnak, az utolsó forduló mérkőzéseit 2022. március 3-4-én rendezik.

Mindkét nyolcasból az első hat jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe. A nyolc közé kerülésért március 31. és április 8. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire május 12. és május 20. között kerül sor,

a négyes döntőt pedig június 12-13-án rendezik.

A férfi BL csoportbeosztása:

A csoport: MOL-PICK SZEGED, THW Kiel (német), HC Vardar 1961 (macedón), Aalborg Handbold (dán), HC Meshkov Brest (fehérorosz), Montpellier HB (francia), PPD Zagreb (horvát), Elverum (norvég)

B csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Paris Saint-Germain (francia), Barcelona (spanyol), FC Porto (portugál), Lomza Vive Kielce (lengyel), SG Flensburg-Handewitt (német), CS Dinamo Bucuresti (román), HC Motor Zaporizzsja (ukrán)

 

Forrás: MTI

Borítókép: Ilic a Kielce elleni BL-meccsen még 2019-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!