tokió 2020

2021.07.12. 13:35

Bíró Attila szerint sokat fejlődött a női vízilabdacsapat

Néhány nap pihenőt adott játékosainak Bíró Attila, a tokiói olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint jelentősen fejlődött a gárda az elmúlt egy évben.

Budapest, 2020. január 25. Bíró Attila szövetségi kapitány (k) beszél a játékosaihoz a budapesti vízilabda Európa-bajnokság nõi tornáján a harmadik helyért játszott Hollandia - Magyarország mérkõzésen a Duna Arénában 2020. január 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

„Nagy szükségünk volt erre, de nemcsak a játékosoknak, hanem a szakmai stábnak is, hiszen kilenc hete dolgozunk együtt, ami irdatlan munkát foglal magába” – mondta a szakember a Margitszigeten tartott hétfői sajtónyilvános edzésen.

Hozzátette, a következő három napban még olyan elemeket gyakorolnak, amelyeket korábban soha, annak érdekében, hogy meg tudják lepni az ellenfeleket az ötkarikás viadalon.

„Ezt követően jön a szokásos gyorsítás, az edzések rövidebbek, pörgősebbek lesznek, szerdára nagyjából ennek már látni is fogjuk az eredményét” – tette hozzá Bíró Attila, aki tanítványaival pénteken utazik Japánba, ahol öt napot edzőtáborozik majd Tocsigiban, ezt követően pedig még Tokióban készül a rajt előtt.

A szövetségi kapitány a vélhetően elképesztően szigorú szabályokkal kapcsolatban megjegyezte,

a szervezőktől „nem sok jóra számítanak”, azonban a csapat az elmúlt több mint egy évben több tornán és edzőtáborozás alkalmával élt, dolgozott buborékban, karanténban, így ehhez már hozzá szokott.

Bíró Attila véleménye szerint az, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották az olimpiát, nagyon jót tett a csapatnak:

„Azt gondolom, tizenöt-húsz százalékkal jobb lett a csapat, mint egy éve, azóta az amerikaiakon kívül gyakorlatilag mindenkit meg tudtunk verni”

- mondta a tréner, aki leszögezte, az ellenfelekre nemcsak a világklasszis Keszthelyi Rita jelenti a veszélyt, hanem például Magyari Alda, Rybanska Natasa és Vályi Vanda is rengeteget lépett előre, ez pedig az egész válogatottra kihat.

A magyar női válogatott a címvédő Egyesült Államok, valamint Oroszország, Kína és Japán csapatával szerepel egy csoportban az olimpián.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:

Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)

mezőnyjátékosok:

Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szücs Gabriella (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)

Forrás: MTI

Borítókép: Bíró Attila szövetségi kapitány beszél a játékosaihoz a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornáján a harmadik helyért játszott Hollandia – Magyarország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!