kézilabda

2021.03.02. 14:30

Szucsánszki: most mindent fel kell áldozni

Szucsánszki Zita, az FTC irányítója szerint a magyar kézilabda számára rendkívül fontos, hogy a női válogatott kijusson az idénre halasztott tokiói ötkarikás játékokra, „mindent fel kell áldozni” a nemzeti együttes sikeres olimpiai selejtezője érdekében.

Zita Szucsanszki (C) of FTC-Rail Cargo Hungaria shoots the ball during the Champions League women's handball match between Team Esbjerg and FTC-Rail Cargo Hungaria at Blue Water Dokken in Esbjerg, Denmark on October 11, 2020. (Photo by John Randeris HANSEN / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT

Forrás: AFP / Ritzau Scanpix

Fotó: John Randeris Hansen

A népligetiek kulcsembere legutóbb a 2017-es világbajnokságon szerepelt a válogatottban, majd 2019 nyarán megszületett első gyermeke. A jó formában lévő játékos a nemzeti együttes legutóbbi, február közepi összetartásán viszont már ismét ott volt a keretben. Szucsánszki kedden az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kiemelte: visszatérése után azért is dolgozott, hogy legyen esélye visszakerülni, és remélte, hogy ez sikerül neki.

„Bár nálunk ez nem egyszerű dolog. Ahhoz, hogy én odakerüljek a válogatottba, még pluszt is kell hoznom, Gábort emiatt ne találják meg”

- utalt az irányító Elek Gáborra, férjére, illetve gyermeke édesapjára, aki az FTC edzője, valamint a nemzeti együttes szövetségi kapitánya.

A győri olimpiai selejtezőben Oroszország, Szerbia és – Kína visszalépése után – Kazahsztán lesz a magyarok ellenfele, Tokióban az első kettő utazhat. Szucsánszki a kijutást nem kötelező, sokkal inkább bonyolult feladatnak tartja.

„Iszonyatosan fontos a magyar kézilabdának ez az olimpiai selejtező, hogy kijutunk-e Tokióba.

Ezért most mindent fel kell áldozni. Nem tudjuk pontosan, hogy az oroszok milyen csapattal jönnek. Sőt, a koronavírus miatt igazából semmit sem tudunk, de ha úgy állnak a csillagok, akkor nekünk kint kell lennünk a tokiói olimpián”

- nyilatkozta. Hozzátette: az erőviszonyok ismeretében arra azért számítanak, hogy az oroszok legyőzik a szerbeket.

„Nekünk Kazahsztán legyőzése kötelező feladat, miként a szerbek elleni siker is, de csak szépen haladhatunk, lépésről lépésre” – mondta.

Az olimpiai selejtezőt március 19. és 21. között rendezik, a házigazda magyarok a kazahokkal kezdenek pénteken, másnap a szerbekkel találkoznak, a zárónap utolsó meccsén pedig az oroszokkal.

Borítókép: Szucsánszki a dán Esbjerg ellen a BL-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!