edzőváltás

2021.02.16. 12:06

Huszti Szabolsz és Toldi Gábor irányítja a DVSC-t

A labdarúgó NB II-ben az első helyen álló Debreceni VSC kedden sajtótájékoztatón bejelentette, menesztette Kondás Elemér vezetőedzőt, és mostantól a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor páros felel a szakmai munkáért.

Debrecen, 2021. február 16. Huszti Szabolcs, a DVSC labdarúgó-csapatának új edzõje a bemutatkozó sajtótájékoztatóján, a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. február 16-án. Huszti Szabolcs edzõ és Toldi Gábor vezetõedzõ a DVSC új szakmai vezetõi. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a DVSC Zrt. igazgatóságának elnöke felvázolta a hajdúsági klub céljait. Szeretnének egy szerethető, helyi identitással rendelkező, jó közösséget alkotó futballcsapatot Debrecenben, amely a pályán nyújtott játékot tekintve az ország egyik meghatározó együttese lesz. A tavasszal az NB II-es bajnokság megnyerése mellett fontos, hogy már látszódjon a pályán, milyen közönségcsalogató játékkal készül az NB I-re a gárda. Kósa Lajos hozzátette, a nemzetközi kupaszereplés is a célok között szerepel – írja a Nemzeti Sport.

Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. elnöke azt mondta, a közelmúltban Kondás Elemér kezei alatt nem látták azt a fejlődést, amely garantálná, hogy az NB I-ben is ütőképes lesz a csapat, ezért döntöttek a váltás mellett.

Ezt követően Tőzsér Dániel, a DVSC sportigazgatója bemutatta az új edzőket, Huszti Szabolcsot és Toldi Gábort.

Huszti Szabolcs tavaly nyáron fejezte be pályafutását a Mol Fehérvár FC színeiben, szeptemberben lett a klub sporttanácsadója, de november végén távozott a székesfehérváriaktól. Toldi Gábort ugyanakkor jól ismeri, hiszen amíg a Vidinél dolgozott, az NB III-ban szereplő Mol Fehérvár II vezetőedzőjének munkáját is segítette.

A korábbi 51-szeres válogatott Huszti Szabolcs Toldi Gábor nevében is megköszönte, hogy a klub bizalmat szavazott nekik. Tisztában van vele, bátor elhatározás volt őket kinevezni, ám igyekeznek tettekkel igazolni, hogy jó döntés született. Toldi Gábor megtiszteltetésnek tartja, hogy a DVSC-ben bizonyíthat.

A Mol Fehérvár FC eközben a hivatalos honlapján megerősítette, hogy Toldi Gábor távozott. A 44 esztendős tréner 2020 júliusában állt munkába a Vidi NB III-as tartalékcsapatánál.

Borítókép: Huszti Szabolcs, a DVSC labdarúgó-csapatának új edzője a bemutatkozó sajtótájékoztatóján, a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. február 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában