elhatározta

2020.12.21. 16:15

Hosszú Katinkának még sok munkára van szüksége

A cél, hogy visszanyerje februári formáját.

Glasgow, 2019. december 7. A gyõztes Hosszú Katinka a célban a 200 méteres vegyesúszás döntõjében glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 7-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó úgy fogalmazott, még sok munkára van szüksége, hogy visszanyerje februári formáját.

„Idén megtanultam, hogy a jelent is nagyon értékelni kell” – utalt a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre az M4 Sportnak adott interjúban Hosszú Katinka.

A 31 éves sportoló március óta csak Budapesten, a Nemzetközi Úszóliga (ISL) fordulóin versenyzett október 16-tól november 22-ig, a decemberi országos bajnokságon nem vett részt.

„Az ISL-nek köszönhetően hat hétig nagyon sokat versenyeztem, és láttam, min kell dolgoznom, és milyen fajta munka kell még nekem. Könnyen és egyszerűen összefoglalva: sok munka kell még, hogy ott legyek, ahol februárban voltam” – nyilatkozta.

Hozzátette, a márciusi országos bajnokságon biztosan indul, a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián pedig a 200 és a 400 méteres vegyesúszás lesz a fő száma.

„A két vegyes biztosan ott lesz a palettán, és majd meglátom, hogyan sikerül a felkészülés, milyen időket tudok úszni, és hogyan alakul a mezőny” – mondta Hosszú, aki karácsony után kezdi a felkészülést a következő idényre.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!