Ötkarikás játékok

2020.11.04. 17:58

MOB: biztos, hogy megrendezik a tokiói olimpiát

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint biztos, hogy megrendezik jövőre Tokióban az ötkarikás játékokat.

Kulcsár Krisztián a szervezet győri kihelyezett elnökségi ülését követően szerdán hozzátette, egyelőre az nem tisztázott még, milyen módon és előírások betartásával rendezik meg az olimpiát, de a MOB nyugodtan készül az eseményre.

A MOB első embere az MTI-nek elmondta, hogy a megbeszélésen döntöttek a szervezet fennállásának 125. évfordulójára tervezett ünnepi közgyűlés összehívásáról, amelyet az aktuális járványügyi szabályok betartásával december 19-én tartanak majd a Budapesti Kongresszusi Központban.

Kulcsár Krisztián hozzátette, elképzeléseik szerint az ünnepi közgyűlésen dönthetnek a MOB új alapszabályáról, amelynek elkészítésére azért volt szükség, hogy azt teljes mértékben összhangba hozzák a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapokmányával. Megjegyezte, a dokumentum a jóváhagyási szakaszban van, és jó esély van rá, hogy az ünnepi közgyűlés elé kerüljön.

A kihelyezett elnökségi ülést az annak otthont adó Győr polgármestere, Dézsi Csaba András is köszöntötte. A városvezető aki több mint 15 éve MOB-tag, és a Magyar Judo Szövetség általános alelnöke kiemelte, Győr számára sportdiplomáciai siker, hogy a szervezet itt tartotta elnökségi ülését, és azt az üzenetet hordozza, hogy a MOB-nak fontos a város, és fontosak azok a sportolók, akik itteni színekben indulnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában